top of page

ABB laajensi GoFa™-cobottituoteperhettäABB on tuonut markkinoille kaksi uutta GoFa™-yhteistyörobottia. GoFa 10 ja GoFa 12 -cobotit pystyvät käsittelemään jopa 10 ja 12 kg:n hyötykuormia markkinoiden parhaalla toistettavuudella. Tämän ansiosta cobotit soveltuvat entistä useampaan tehtävään läheisessä yhteistyössä ihmisten kanssa. Uusilla coboteilla voidaan ratkaista osaamis- ja työvoimavajetta, sekä parantaa turvallisuutta ja tuottavuutta. Uusissa malleissa on suoraviivainen ohjelmointi ja ne voidaan nopeasti integroida erilaisiin tuotantoympäristöihin.


Suurempien hyötykuormien lisäksi GoFa 10- ja GoFa 12 -coboteissa on luokkansa paras tarkkuus. Ne liikkuvat jopa kahden metrin sekuntinopeudella 0,02 mm:n poikkeamalla, mikä parantaa toistettavuutta. Tämä on kaksinkertainen parannus vertailukelpoisiin ratkaisuihin nähden. IP67-sertioidun kosteus- ja pölysuojauksensa ansiosta niiden nopeaa ja tarkkaa yhteistyörobotiikkaa saadaan käyttöön myös uusiin teollisuussovelluksiin. Ne automatisoivat vaativia tehtäviä, kuten koneen palvelu, hitsaaminen, osien käsittely, kiillotus ja kokoonpano. GoFa 10:n ulottuma on 1,62 metriä ja se on omiaan lavaussovelluksiin.


GoFa 10- ja GoFa 12 -cobotteja on helppo ohjelmoida, ottaa käyttöön ja käyttää. Siksi ne madaltavat uusien käyttäjien, kouluttajien ja pk-yritysten hankintakynnystä ja automatisoinnin esteitä. Ohjelmointi hoituu lead-through-ohjelmoinnilla ja ABB:n Wizard Easy Programming -ohjelmistolla. Niillä muutkin kuin asiantuntijat voivat nopeasti automatisoida sovelluksiaan muokkaamalla yksinkertaisia graafisia komentolohkoja. Monimutkaista ohjelmointikoodia ei tarvita.


https://new.abb.com/fibottom of page