top of page

ABB:n Terra 360 on markkinoiden nopein latausasema sähköajoneuvoille


Terra 360 on tällä hetkellä saatavilla olevista sähköajoneuvojen latausasemista tehokkain. Se tuottaa jopa 360 kilowatin enimmäistehon ja akun voi ladata täyteen alle vartissa.


Terra 360 on kaikille sähköä käyttövoimana hyödyntäville ajoneuvoille sopiva latausasema. Sitä voivat siis käyttää yhtä lailla henkilöautot kuin raskas liikenne.


"Latausasema säätää jännitteen adaptiivisesti, eli se mukautuu ajoneuvon omaan jännitejärjestelmään", kertoo ABB:n tuotemarkkinointijohtaja Henri Kapp.


Suuritehoisena järjestelmänä Terra 360 on omimmillaan erityisesti valtateiden varsilla, tyypillisesti asemilla, joissa viivytään lyhyitä aikoja kerrallaan. Kapp näkee, että latauspaikkoja voisi lisäksi olla esimerkiksi kaupunkien sisääntuloväylillä, jotta raskas- ja jakeluliikenne pystyisi käyttämään niitä kätevästi.


Kaikille sähköautoille sopiva ja erittäin nopea lataus on Kappin mielestä sähköautoilun haluttavuutta lisäävä tekijä.


"Latausnopeus varmasti lisää houkuttelevuutta ihmisten mielissä. Tällä hetkellä eri ajoneuvojen mahdollisuudet hyödyntää täyttä 360 kW:n tehoa vaihtelevat. On kuitenkin tärkeää, että tarvittava infrastruktuuri on jo olemassa, kun itse autot kehittyvät", hän toteaa.


LATAUSKAPASITEETIN LISÄÄMINEN FOKUKSESSA


Ladattavia autoja on Suomen liikenteessä tällä hetkellä noin 150 000, mutta määrän odotetaan kasvavan tulevina vuosina merkittävästi. Latauskapasiteetin lisääminen maanteiden varsille onkin nyt ehdottoman tärkeää. Infrastruktuurin rakentamista ohjaa myös EU-lainsäädäntö.


"Latausverkoston rakentamisessa erilaisia vaihtoehtoja on varmasti useita, joista yksi voi olla esimerkiksi Charging as a Service -tyyppinen ratkaisu, jossa kaupalliset toimijat eivät välttämättä omista itse latausinfraa. Lisäksi uskon, että maksumenetelmät muuttuvat, joten ABB seuraa ja tarjoaa ratkaisuja muutokseen", Kapp kertoo.


Latausasemaverkostoa rakennettaessa esille nousee myös laitteen elinkaaren aikaisen toiminnan varmistaminen. Tähän ABB:lla panostetaan erityisesti.


"Suurena valmistajana olemme hyvässä asemassa komponenttien saatavuuden suhteen. Elinkaarenhallinnan neliportainen malli takaa pitkän huollettavuuden sekä osaamisen saatavuuden."


Olennainen osa tuotteen pitkää elinkaarta on ohjelmistojen jatkuva kehittyminen. Vanhempiinkin laitteisiin saadaan uusia, markkinoiden vaatimuksia vastaavia ominaisuuksia ohjelmistokehityksen avulla.


Latausaseman joustavuus ja mukautuvuus ovat osa hyvää elinkaaren hallintaa. Kehityksen alla olevan dynaamisen lataustehon jaon jälkeen vuorossa on lähiaikoina kahden yhtäaikaisen latauspaikan nostaminen neljään samasta latausasemasta.


TURVALLISUUS KUNNOSSA


Paljon puhuttavan tietoturvallisuuden takaaminen on myös ABB:lla paljon esillä. Yksittäisiä ajoneuvoja ei esimerkiksi voida seurata järjestelmän kautta ja tietoturvaa tuetaan palvelutuottajia hajauttamalla.


Korkean käyttöturvallisuuden lisäksi myös käyttäjäkokemukseen panostetaan.


"Tietty määrä tehoa ei riitä, vaan kaiken tulee toimia parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjän näkökulmasta. Meidän latausasemamme ovat kaikkien käyttäjäryhmien saavutettavissa. Näyttöpaneelin ja latauspistoolin korkeudet on suunniteltu niin, että niitä voidaan käyttää myös pyörätuolista", Kapp kuvailee.


Kapp näkee ABB:n vahvuuksien järjestelmien suunnittelussa liittyvän pitkään kokemukseen sekä erinomaiseen käyttäjäymmärrykseen.


"Markkinajohtajuuden pitämiseksi hintakilpailukyky on totta kai tärkeää, mutta uskon myynnin jälkeisen elinkaaripalveluiden merkityksen kasvavan. ABB:n rooli on varmistaa jatkuva tulovirta latauspalvelusta latausaseman omistajalle", Kapp summaa.


ABB TERRA 360

  • Maailman nopein latausratkaisu, jolla 100 kilometrin lataus alle kolmessa minuutissa

  • Lataa neljää ajoneuvoa samanaikaisesti

  • Kustomoitava design ja pieni hiilijalanjälki, joka sopii myös tiiviiseen kaupunkiympäristöön

  • Tukee kaikkia latausstandardeja

  • Laadukas, saavutettava ja intuitiivinen käyttökokemus

  • Toimii plug & charge -periaatteella

https://new.abb.com/fi

bottom of page