top of page

Adrian laadukkaalla matkailuautolla- tai vaunullaVeneilijälle matkailuauto tai vaunu on hyvä lisä jolla voi pidentää kautta syksystä kevääseen. Adrian matkailuajoneuvojen laajasta mallistosta löytyy jokaiselle omiin tarpeisiin parhaiten sopiva vaihtoehto.


Adria on matkailuajoneuvojen markkinajohtaja, jonka tuotteita on valmistettu jo 1950-luvulta lähtien. Tuotteet tunnetaan varmasta laadusta ja yksilöllisyydestä. Tuotteiden ulkonäköön ja fiksuihin yksityiskohtiin panostetaan niin ulkopuolella kuin sisätiloissa.


”Adrian mallit ovat täynnä järkeviä ratkaisuja, joiden ansiosta näissä voi hyvin vaikka asua. Moni vertaa kokemusta hotellihuoneeseen”, kertoo merkkivastaava Jussi Laaksonen.


Laaksosen mukaan veneilijälle matkailuajoneuvo on luonteva valinta. Vaihtuvista maisemista ja liikkumisen vapaudesta voi nauttia myös kuivalla maalla. Samalla auto toimii vaihtoehtona veneelle esimerkiksi huonolla säällä ja sesongin molemmin puolin.


”Syksyllä veneilykauden päätteeksi voi lähteä ruskamatkalle Lappiin ja keväällä aloittaa kauden ennen veneen vesille saamista.”


Uuden sukupolven Twin-mallisto on veneilijän valinta


Erityisen kiinnostavia vaihtoehtoja veneilijälle ovat Twin-malliston sporttiset retkeilyautot. Autoista löytyy kolmea eri pituutta, joista lyhyin on vain henkilöauton mittainen. Erityistä autoissa on myös monikäyttöisyys.


”Autosta saa esimerkiksi sängyt nostettua pois, jos esimerkiksi veneestä tarvitsee tyhjentää tavaraa kyytiin. Twin on myös niin kompakti, että se on monessa perheessä kakkosautona”, Laaksonen kertoo.


Twin-mallien kiinnostava toiminto on nostokatto. Katon alle saadaan kätevästi yksi makuutila, jossa on esimerkiksi mukava sänky ja säilytystilaa. Nostokaton alle asettuvan tilan voi muunnella jopa talvikäyttöön sopivaksi. Katon avausmekanismit ovat kehitetty erityisen helppokäyttöisiksi.


Twin-mallien varustelu on muutenkin korkeatasoista. Keittiö ja ruokailutila ovat joustavia, kaksiosainen kylpytila tuo mukavuutta käyttöön ja sisustuksen tyylikkyyteen on panostettu.


Tämän hetken trendit ääripäistä


Laaksosen mukaan matkailuajoneuvojen tämän hetken suuntauksissa on nähtävissä autoteollisuuden kehitys. Hybridi- ja sähköautojen vetopainot ovat polttomoottoriautoja alhaisempia, joten matkailuvaunuissa kompaktius korostuu.


”Paljon liikkuvassa matkailussa suunta on kohti pienempiä vaunuja. Vähäisempien vetopainojen lisäksi tämä johtuu siitä, että moni haluaa myös pidentää akun käyttömatkaa”, hän kuvailee.


Toisaalta isot, kodinomaisetkin vaihtoehdot kiinnostavat. Kesämökin korvikkeeksi haetaan ajoneuvoja, joissa voi viettää esimerkiksi kausipaikalla pidemmänkin aikaa. Adrian tuotteiden kohdalla tämä onkin helppoa, koska suihkut, wc-tilat, ilmastointi ja keittiötilat vastaavat korkeisiin vaatimuksiin.


”Suomessa on hienoja, hyvin hoidettuja leirintäalueita, joilla voi viettää koko kesän. Toisaalta auton kanssa siirtyä voi heti, kun kaipaa vaihtelua”, Laaksonen summaa.


Adria edustaa Suomessa ruotsalaisia Kabe- ja slovenialaisia Adria-matkailuajoneuvoja. Adrian-tuotteita löydät kahdeltatoista jälleenmyyjältä Suomesta.


Lue lisää fi.adria-mobil.com


bottom of page