top of page

AUMA:n sähkötoimilaitteet– vankalla kokemuksella ja valmiina tulevaisuuteenToimilaite venttiiliä avaamassa ja sulkemassa on erittäin tärkeä kapistus kaikissa prosesseissa, jossa tarvitaan virtauksen hallintaa. Sen on syytä toimia niin ydinvoimalan jäähdytysvesiyksikössä kuin patoluukkua sulkemassa. Perinteistä pneumatiikkaa korvataan nyt sähköllä sekä ekologisista että huoltovarmuussyistä. AUMA on panostanut pelkästään sähköisiin ratkaisuihin yli 50 vuoden ajan.


AUMA Finland Oy:n maajohtaja Antti Savola siirtyi talon sisältä myyntijohtajan paikalta vetämään AUMA:n Suomen toimintoja reilu vuosi sitten. Siirtymä ei ole ollut ihan kevyimmästä päästä, sillä pandemia ja Venäjän sodan sanktioseuraukset ovat tuoneet mukanaan haasteita, mutta ne eivät ole Savolaa säikäyttäneet. ”Vastuualue on kasvanut kattamaan myös hallinnolliset ja liikkeenjohdolliset asiat, mutta se tekee päivistäni monipuolisempia.”


Pitkä kokemus ja ketterä reagointikyky


”Meillä on vankka, lähes 50 vuoden osaamispohja AUMA:lla, ja olemme tänä päivänä maailman johtavia, sähkökäyttöisten toimilaitteiden valmistajia”, Savola kuvailee nykytilannetta. AUMA:n emoyhtiö toimii Saksassa. ”Suomessa palvelemme asiakkaitamme kuitenkin hyvin itsenäisesti”, hän lisää.


AUMA:n menestyksen taustalla ovat laadukkaat tuotteet sekä nopea sopeutumiskyky toimintaympäristön muutoksiin ja samalla linjalla aiotaan menestyä jatkossakin. ”Nopea ja ketterä reagointikyky on sopivankokoisen, perheyritysmäisesti toimivan, matalan organisaatiomme vahvuuksia”, Savola painottaa. Helposti lähestyttävyys ja jalat maassa -toiminta istuvat miehelle hyvin. ”Toimilaitteemme ovat erittäin varmatoimisia, ja niin on porukkammekin”, hän kiteyttää.


Savolalla on vankka automaatioinsinöörin tausta. ”IOt, pilvipalveluja ja big dataa hyväksikäyttävä diagnostiikka, digikäyttöiset sovellukset ja IP-pohjaiset kenttäväylät ovat jo tätä päivää”, hän vahvistaa lisäten samaan hengenvetoon, että perinteinen varmatoiminen toimilaite on se perusta, jolla palvellaan edelleen pitkäaikaisia asiakkaita.


Monet laitokset, joissa on AUMA:nkin valmistamia teknisesti korkealaatuisia toimilaitteita, ovat edelleen toiminnassa. ”Vuosikymmeniä toimineessa laitoksessa on oltava ennakoiva ja toimiva huolto. Myös tähän puoleen panostamme vahvasti. Toimilaitteidemme ohjaamia venttiilejä on monissa kriittisissä laitoksissa, ja niiden rooli on tärkeä myös yhteiskunnallisesti”, Savola sanoo. Jokainen voi itse laskeskella, mitä ison prosessiteollisuuden tuotantolaitoksen parin päivän seisokki maksaa tai mitä ydinvoimalan jäähdytyskatko saattaa merkitä.


Mukaan vetyklusteriin


Käyttökohteita AUMA:n tuotteilla on lukemattomia. Jo nyt AUMA on osana ohjaamassa esimerkiksi palosammutusjärjestelmiä, lentokoneiden jäänpoistoa ja perinteisemmin takaamassa vesilaitosten ja energiantuotannon katkeamatonta toimintaa.


AUMA on vahvasti mukana energiasektorin murroksessa. ”Saimme hiljattain vahvistuksen liittymisestämme vetyklusteriin”, Savola vahvistaa.


www.auma.com

bottom of page