top of page

eParking on monipuolinen pysäköintijärjestelmä, joka tuo mahdollisuuden myös tuottoonIGL-Technologies kehitti yli 10 vuotta sitten ajoneuvojen lämmitystolpan, josta jalostui myös latausjärjestelmä ja lopulta pysäköinnin digitaalinen kokonaisjärjestelmä. Kustannustehokas eParking-ratkaisu pitää sisällään niin pysäköinnin hallinnan, latauksen kuin lämmityksenkin.


Suomalaisyritys IGL-Technologies on kehittänyt poikkeuksellisen järjestelmän pysäköintialueiden sähköistykseen – viime vuodet se on tehnyt huimaa kasvua. Ratkaisun avulla yrityksen asiakkaat pystyvät yhdistämään parkkipaikkojen ja latauksen hallinnan sekä maksut, mikä helpottaa luonnollisesti kiinteistönhallintaa.


“Asiakas säästää pitkän pennin, kun samalta toimittajalta tulee ratkaisu ja operointi pysäköintiin sekä sähköautojen lataukseen. Ratkaisu on tarvittaessa langaton ja helposti skaalautuva”, kertoo IGL-Technologiesin operatiivinen johtaja Antti Hiekkanen.


Kiinteistön omistaja säästyy ylimääräiseltä sopimusbyrokratialta ja tuplamaksuilta, kun on vain yksi taho, jonka kanssa toimitaan. Langattomuuden ansiosta säästöä kertyy paljon myös tietoliikennekustannuksista. Käyttöönotto sujuu päivässä, ratkaisun takaisinmaksuaika on järkevä ja kiinteistön pysäköintisähkö ei ole enää kulu vaan investointi.IGL-Technologiesin eTolpat palvelevat niin ajoneuvoaan lämmittäviä kuin lataavia käyttäjiä – jokainen maksaa tasapuolisesti vain käyttämästään sähköstä. Hiekkanen jatkaa: ”Käyttäjän kannalta on kätevää, kun parkkimaksuun ja lataamiseen ei tarvitse erillisiä sovelluksia. Samassa hoituu myös kuukausiluvat.”


Monikäyttöinen, skaalautuva pysäköintihalli


Taloyhtiöiden ohella IGL-Technologiesin asiakaskuntaan kuuluu niin korkeakouluja, kaupunkeja, asunto-osakeyhtiöitä kuin pysäköintihalleja. Herttoniemen Sohlberg-kortteliin nousee yhteensä 13 uutta rakennusta ja kodit 1 100 kaupunkilaiselle. Alueella toimii myös hotelli. Korttelin viereen, vilkkaan Itäväylän suuntaisesti, rakentuu korttelin mittainen pysäköintilaitos, joka toimii myös melumuurina. Uudessa pysäköintihallissa on käytössä eParking-ratkaisu, johon kuuluu niin sähkön- kuin pysäköinninhallinta.


Hiekkanen kertoo: ”Suuressa hallissa tulee kokonaisuudessaan tulee olemaan 800 autopaikkaa. Hallissa käy tuntitaksalla vierailevia sekä kuukausiluvalla parkkeeraavia. Sisään ajaessa portti tunnistaa rekisterikilven, poistuessa veloitetaan parkkikulut sekä lämmitys- tai lataussähkö eParking-sovelluksella.”


Kuopion P-Sarastuskaari on 600-paikkainen ja täysin digitaalinen eParking-sähkönhallintaratkaisulla toteutettu pysäköintitalo, jossa on tässä vaiheessa sähkönlatausmahdollisuus 300 ajoneuvolle. Parkkitalon vesikatolle on sijoitettu aurinkopaneeleja, joiden tuottamaa energiaa hyödynnetään pysäköintitalon toimintojen ylläpidossa sekä sähköautojen latauslaitteissa.


Alueella sijaitsee useita kouluja, sairaala, sekä parin sadan yrityksen tilat. Tulevaisuudessa sinne rakentuu myös asuntoja – latauspisteiden määrää voidaan alueen kasvun myötä lisätä. “Asukas- tai työpysäköinnissä ladataan pääsääntöisesti ajoneuvoja yön tai päivän yli, joten lataus voi olla hidasta. Monikäyttöisissä pysäköintihalleissa on yleensä yhdistelmä pika- ja hidasta latausta. Sopiva kombinaatio räätälöidään aina tapauskohtaisesti, ja Kuopiossa esimerkiksi on otettu huomioon alueen kasvu sekä rakennettu pyöräilijöille valvottu pyöräparkki”, Hiekkanen tiivistää.


Lisää tietoa P-Sarastuskaaresta sekä muista IGL-Technologies-projekteista löytyy osoitteessa: IGL.FI/BLOGI


IGL-TECHNOLOGIES

IGL-Technologiesilla on Suomessa jo 10 000 julkista latauspistettä, 50 000 etäohjattua pistoketta ja 257 000 käyttäjää.


eTolppa on etäohjattava lämmitystolppa ja sähköauton latauspiste. Se on ratkaisu hitaaseen ja nopeaan lataukseen sekä sähkön kulutuksen mittaamiseen.


eParking on palvelu, jolla hoituu pysäköinnin hallinta, lataus ja lämmitys sekä laskutus. Sillä voidaan ajastaa ja ohjata latausta sekä hoitaa parkkipaikan laskutus. Pysäköijän on helppo vuokrata ja hallinnoida pysäköintilupaansa, ajastaa ja ohjata latausta sekä maksaa käyttämänsä sähkö.


Webinaari:

LATAUSRATKAISUT TALONYHTIÖILLE

bottom of page