top of page

Erikoiskuljetusten ja SPMT:n osaajaRaskaiden ja isojen kappaleiden erikoiskuljetuksia ja SPMT-siirtoja tarjoavan Vuorsola Oy:n toiminta perustuu innovatiivisuuteen, tehokkuuteen, hyvään suunnitteluun ja kokemukseen. Tällä osaamisella on liikkunut myös lajissaan maailman suurimmat höyryturbiini ja paperikoneen jenkkisylinteri.


Vuorsola Oy käyttää raskaissa kuljetuksissaan maanteille sopivaa erikoiskuljetuskalustoa ja työkohteessa tarvittaessa SPMT- eli Self Propelled Modular Transporter -yksiköitä.


SPMT on raskas, itseliikkuva, radio-ohjattu modulaarinen kuljetin eli vaunu, jossa on dieselmoottori. Jatkossa näitä on tarjolla myös hybrideinä.


SPMT-yksikössä on useita jousitettuja pyöriä, jotka kääntyvät tarvittaessa 360 astetta. Niinpä kuljetinta voidaan liikuttaa eteen ja taakse, sivu- ja vinottaissuunnassa sekä ympyrän kehällä. Yksiköitä voidaan kytkeä toisiinsa, joten käytännössä laitteen kanto- ja siirtokyky on rajaton.


REKKAKYYDILLÄ KOHTEESEEN


”Meillä on Pohjoismaiden ainoa SPMT-järjestelmä, joka voidaan siirtää tavallisten rekkojen kyydissä normaaliliikenteen mitoissa ja koota nopeasti toimintapaikalla. Järjestelmämme on tehokas ja nopea eikä sen siirtäminen vaadi erityislupia. Myimme aikaisemman järjestelmämme pois ja tänä keväänä meille toimitettiin täysin uusi, viimeisimmät päästönormit täyttävä järjestelmä”, Vuorsola Oy:n toimitusjohtaja Mikko Vuorsola kertoo.


Vuorsola käyttää SPMT-järjestelmää esimerkiksi satamissa ja telakoilla, jossa voidaan siirtää vaikka kokonaista laivaa. Raskaassa teollisuudessa SPMT:llä siirretään isoja ja raskaita komponentteja ja muun muassa metsä- tai kaivosteollisuuden isoja laitteistoja ja koneita.


Esimerkiksi sillat voidaan valmistaa kohteen vieressä liikennettä häiritsemättä ja siirtää hiljaiseen yöaikaan paikalleen.


MAAILMAN SUURIMMAT MAANTIELLÄ


”Alamme on kansainvälisesti kilpailtu, mutta hallitsemme koko kuljetusketjun innovatiivisesti ja tehokkaasti. Jokainen kuljetus ja siirto suunnitellaan hyvin tarkasti ja tähän kuuluu tarvittaessa maapohjan kantavuuden varmistus. Tehtävän suunnitteluaika valmisteluineen voi olla viikosta jopa vuoteen”, Vuorsola sanoo.


Vuorsola Oy toteuttaa Suomen suurimpia erikoiskuljetuksia, joiden joukossa ovat muun muassa maailman suurin höyryturbiini ja paperikoneen jenkkisylinteri. Erikoiskuljetuksia maanteillä ovat myös tuulivoimaloiden osat, erilaiset muuntajat ja isot maasiirtokoneet.


Mikko Vuorsolan mukaan Suomen maantiet soveltuvat varsin hyvin erikoiskuljetuksiin. Kuorman korkeus Suomen teillä voi olla jopa seitsemän metriä ilman merkittäviä muutostöitä, joten tiestön suunnittelussa on otettu huomioon raskaan teollisuuden toimintaedellytykset.


”Teollisuuden tuotteiden koko kasvaa koko ajan, joten niiden kuljetus kannattaa ottaa huomioon jo tuotteiden suunnitteluvaiheessa. Olisi hyvä, että myös kuljetusyritys voisi olla mukana suunnittelussa alusta lähtien. Pienillä toimenpiteillä voidaan säästää huomattavia summia kuljetuksessa”.


NOSTOJA, TUNKKAUSTA JA HAALAUSTA


Ahtaissa sisätiloissa, tunneleissa tai muissa hankalissa paikoissa käytetään Vuorsolan erikoiskalustoa, kuten erikoismatalia nosturiautoja ja toisinaan voidaan tarvita myös tunkkausta ja haalausta.


Vuorsola tekee myös maastossa eli tieverkon ulkopuolella erikoiskalustollaan esimerkiksi sähköverkkoihin liittyviä nostoja siirtotöitä.


Yhtiön päätoiminta-alue on Suomessa, mutta töitä tehdään säännöllisesti myös muun muassa Virossa, Ruotsissa ja Norjassa. Yritys kuljettaa isoja komponentteja myös merikuljetuksina hinaajan vetämillä proomuilla Itämeren ja Norjan alueille.


Lisätietoja: www.vuorsola.fi


Vuorsola Oy

  • henkilöstömäärä 45

  • liikevaihto runsaat 11 milj. euroa

  • kotipaikka Pori


bottom of page