top of page

Erikoisosaamisena iholaserhoidot ja luomitutkimus


Lääkäreiden keskustelua aiheesta voi seurata Ihopodi-videopodcast-sarjassa: ”Melanooma – tappaja iholla” (YouTube, Supla, SoundCloud).


Epilaserin palvelut ovat saatavilla 16 toimipisteessä Tikkurilasta Rovaniemelle. Yrityksen 21 terveydenhuollon ammattilaista auttavat mielellään erilaisten iho-ongelmien hoidossa.


Nopeasti tutkimuksiin ja hoitoon


Epilaserin palvelut ovat helposti saatavilla. Voit varata ajan suoraan lääkärille ja pienet toimenpiteet onnistuvat usein ensikäynnillä. Myös hoitajien tekemiin esteettisiin hoitoihin pääset ilman erillistä lähetettä. Löydät lisätietoa osoitteessa www.epilaser.fi.


Liikakarvoitus


Luotamme liikakarvoituksen hoidossa markkinajohtaja Candelan lasereihin. Uusien GentleLase Pro-U –laitteiden myötä käytössämme on kymmenen Candelan aleksandriittilaseria. Ihokarvoja poistetaan paljon esteettisistä syistä, mutta poistoille on myös lääketieteellisiä indikaatioita, kuten hirsutismi, transsukupuolisuus sekä tulehdusongelmat. Hoito toteutetaan tavallisesti 4–8 hoidon sarjana.


Verisuonimuutokset ja ruusufinnitauti


Pintaverisuonia ja verisuoniluomia hoidamme kaikissa toimipisteissämme. Laservalo kuumentaa veren valkuaisaineita, minkä seurauksena hiussuonet umpeutuvat. Pienet muutokset häviävät yhdelläkin hoidolla, laajemmat alueet vaativat useamman käsittelyn. Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä käytössämme ovat uudet Asclepion yellow-laserit. Laitteissa oleva skanneri nopeuttaa ja tehostaa hoitoja. Yellow-laser on osoittautunut tehokkaaksi myös tuliluomien hoidossa. Kasvojen laaja-alaista punoitusta hoidamme myös IPL-laittein Tampereella ja Tikkurilassa.


Ihokasvaimet


Erbium- ja CO2-lasereilla poistamme elegantisti hyvänlaatuisia ihokasvaimia, kuten ihonvärisiä koholuomia, kolesterolikasvaimia, talirauhasten liikakasvua, varsiluomia ja rasvasyyliä. Laserhoidon etuna perinteiseen kirurgiseen toimenpiteeseen verrattuna on vaivattomuus ja hyvä esteettinen lopputulos.

Tatuointien poisto


Hoidamme tatuointeja Q-kytketyillä rubiini- ja Nd:YAG-lasereilla. Käytämme FracTat-tekniikkaa, jossa tatuointi esikäsitellään fraktionaalisella laserilla, mikä parantaa hoidon tehoa ja lopputulosta. Hoitokertojen määrään vaikuttavat ihotyyppi, tatuoinnin väri ja ihoalue. Hoitoja teemme Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Tikkurilassa.


Arvet, ikämuutokset ja ihosyöpäriski


Hoidamme arpia ja ihon ikämuutoksia fraktionaalisilla lasereilla. Hoito uudistaa ihon pintasolukkoa ja lisää kollageenituotantoa syvissä ihokerroksissa. Hoidon ansiosta iho kiinteytyy ja sen rakenne ja väri tasoittuvat. Arpien häivyttämisen ohella fraktionaalisilla laserhoidoilla on vahva esteettinen ulottuvuus ihoa nuorentavana hoitona. Vuonna 2021 The Journal of Clinical Investigation – lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tehtiin mullistavia havaintoja fraktionaalisten laserhoitojen vaikutuksista. Hoidon havaittiin ihokoepaloissa vähentävän DNA-vaurioita, nostavan valovaurioilta suojaavan IGF-1-tekijän pitoisuutta ja siten vähentävän ikäihmisten ihosyöpäriskiä merkittävästi ainakin kolmen vuoden ajan.


IntelliStudio® löytää melanooman


Luomia arvioidaan tavallisesti dermoskopialla. Alkavaa melanoomaa voi kuitenkin olla mahdoton erottaa hyvänlaatuisesta luomesta. Luotettavimmin alkava melanooma paljastuu ”keskivaiheisella digitaalisella luomiseurannalla”. IntelliStudio® -luomikuvausjärjestelmän avulla uudet luomet havaitaan yleiskuvien perusteella ja luomikohtaiset muutokset dermoskopian avulla. Kuvauksesta hyötyvät runsasluomiset potilaat sekä potilaat, joilla on epätyypillisiä luomia. Melanoomariskiä lisäävät myös valoherkkä ihotyyppi, ihon palamiskerrat sekä aiempi melanooma itsellä tai suvussa. IntelliStudio®-kuvauksia teemme Tampereella, Lappeenrannassa ja Tikkurilassa.
bottom of page