top of page

GEM on nähnyt talouden nousut ja laskut


Taantumissa ja kiinteistöalan murroksessa kokemus korostuu, sanovat GEM-tiimin Seppo Koponen, Anssi Saarikivi ja Joona Reunanen

GEMin kiinteistökonkarit eivät voivottele taantuman ja alan muiden haasteiden edessä. Ne taklataan kokemuksella. Se mikä menee alas, tulee myös ylös


GEMin konsulteilla on pitkä kokemus kiinteistöalalta niin ajallisesti kuin myös käyttäjän, omistajan ja rahoittajan roolista. Tämä auttaa hahmottamaan asiakkaiden tarpeita eri näkökulmista, huomioiden markkina-arvojen, hintojen, vuokratasojen sekä yleisemmin markkinan muutokset.


Toimitusjohtaja Seppo Koponen ei halua lähteä voivottelemaan markkinan sukeltamista ja kaupankäynnin hyytymistä. Nyt on aika kääriä hihat ja toimia muuttuneen tilanteen mukaisesti.


”Me olemme nähneet finanssikriisin ja osa meistä 1990-luvun lamankin. Se antaa ymmärrystä asiakkaiden tarpeista eri markkinasykleissä. Nykytilanne on myös mahdollisuus, ja siinä me haluamme auttaa."


Rakenteelliset trendit haastavat

Korona muutti pelin kiinteistöalalla. Toimistosektorin suurin haaste on koronan kiihdyttämä hybridi- ja etätyöskentelyyn siirtyminen.


”Se oli valtavan nopea ja aiemmin kokematon muutos, jonka jäljiltä yritykset edelleen miettivät suhtautumistaan toimistotyöskentelyyn”, sanoo Joona Reunanen, joka edustaa GEMin uusinta bisnestä, projektiluonteista kiinteistöjohtamista.


Murroksen loppuvaikutuksia ei vielä ole nähty. Anssi Saarikivi GEMin toimitilavälityksestä uskoo, että tässäkin kokemus auttaa tuomaan pöytään kauppa- ja vuokraustilanteissa osapuolia yhdistäviä ratkaisuja. Kaikissa suhdanteissa on mahdollista tehdä hyviä sopimuksia, kun päätöksenteon tukena on osaava neuvonantaja.


Antureita trendien vaikutuksiin antaa GEMin yhteistyö globaalin kiinteistökonsultti Savills`n kanssa. Sen maailmanlaajuinen palveluverkosto antaa selkänojaa niin kotimaisten kuin ulkomaisten asiakkaiden auttamiseen.


Kiinteistöalan konsulttifirma GEM Property Oy:n ja sen tytäryhtiöiden perusliiketoimintoja ovat kiinteistöjen arviointi, myynti- ja ostoneuvonanto, vuokravälitys sekä strateginen kiinteistöjohtaminen.


gemproperty.fi

bottom of page