top of page

Hagelstam & Co erottuu huutokauppakentässä laajalla asiantuntijuudellaan


Suomen johtava huutokauppatalo Hagelstam & Co on toiminut jo yli neljäkymmentä vuotta. Yrityksessä uskotaan, että pitkäkestoinen menestys pohjautuu esineiden kattavaan tuntemukseen ja markkinatilanteen tarkkaan seurantaan


Hagelstam & Co on huutokauppatoimijana hyvin aktiivinen. Kuukausihuutokauppoja järjestetään kymmenen vuodessa ja lisäksi vuosiohjelmaan kuuluvat modernin taiteen ja designin Modern- sekä vanhemman esineistön Classic-huutokaupat.


"Lisäksi järjestämme ajoittain teemahuutokauppoja, esimerkiksi yksittäisen taiteilijan jäämistölle sekä hyväntekeväisyyshuutokauppoja. Tänä syksynä tuimme tämän avulla Ukrainaa", kertoo toimitusjohtaja Joachim Borgström.


Borgströmin mukaan yrityksestä tekee erityisen sen laaja asiantuntijuus monelta alalta. Henkilökunnassa on osaamista eri tyylisuuntauksien taiteen ja designin, hopean, huonekalujen, militarian ja numismatiikan osalta.


"Asiakkaat voivat luottaa, että tiedämme mitä myymme. Lisäksi elämme aktiivisesti markkinan mukana ja seuraamme tarkasti esimerkiksi hinnoittelua sekä kotimaassa että kansainvälisesti", Borgström kuvailee.


Apua yksittäisen esineen tai suurien kokonaisuuksien arviointiin

Yrityksen asiantuntijoita voi hyödyntää oman esineistönsä arviointiin. Borgströmin mukaan asiakkaat tulevat mielellään arvioituttamaan esineitään ja saamaan niistä lisää tietoa.


Suurempien kokonaisuuksien, kuten kuolinpesien, arviointeja varten Hagelstam & Con intendentit tekevät kotikäyntejä.


"Tavoitteemme on auttaa asiakkaita usein hankalassakin tilanteessa asiantuntijuudella eteenpäin", Borgström mainitsee.


Positiivisia jatkonäkymiä

Yrityksessä uskotaan, että huutokauppa-alalla on hyvät mahdollisuudet menestyä ja kasvaa jatkossa. Ympäristötietoisuuden lisääntyessä käytetyt tuotteet herättävät yhä enemmän kiinnostusta.


Tärkeää on kuitenkin pysyä etulinjassa sen osalta, mitkä tuotteet ovat halutuimpia kussakin hetkessä.


"Tällä hetkellä näemme esimerkiksi, että nuorempaa ostajakuntaa kiinnostaa erityisesti tuoreempi design, taiteesta grafiikan haluttavuus lisääntyy osana modernia sisustusta. Lisäksi parhaiten myyvät käyttöesineet, pelkkä esteettinen arvo ei enää riitä."


Myös esineiden kunto on yhä ratkaisevampi tekijä ostajille. Hinnoittelussa ero kahden samankaltaisen mutta erikuntoisen tuotteen välillä voi olla kymmenkertainen.


"Ostajat haluavat mahdollisimman valmiita, hyväkuntoisia tuotteita", Borgström summaa.


https://www.hagelstam.fi/

bottom of page