top of page

Hirsitalo on luonnollisesti energiatehokas ja ilmatiivisHirsitaloihin liitetään välillä vanhoja uskomuksia niiden vetoisuudesta. Honka-koti on ekologisesti kestävä valinta myös käytössä sen korkean energiatehokkuuden vuoksi ja massiivihirsi tasaa hyvin lämmönvaihteluita, mikä säästää energiaa talon koko käyttöiän ajan. Hirsiseinän hengittävyys ei tarkoita sitä, että ilma liikkuisi hirsien välistä - päinvastoin. Mitä tiiviimpi hirsitalo on, sen energiatehokkaampi se on.


"Mielikuva hirsitaloista vetoisina on taakse jäänyttä aikaa. Hirsitalo hengittää eli tasaa ilmankosteutta ja on samalla tiivis." - EINO HAKELI, TOIMITUSJOHTAJA, HONKARAKENNE OYJ


Honkarakenne on tehnyt vuosikymmeniä tutkimusyhteistyötä eri tutkimuslaitosten kanssa muun muassa energiatehokkuuden parissa. Kehittämillämme nykyaikaisilla ratkaisuilla olemme parantaneet merkittävästi hirsitalojen energiatehokkuutta. Oikein suunniteltu ja rakennettu hirsitalo on tiiviydeltään huipputasoa. Ympäristöystävällisen talon energiankulutus on mahdollisimman pieni koko talon elinkaaren ajan, mikä edellyttää käytännössä mm. hyvin lämpöeristettyjä rakenteita, hyvin eristäviä ikkunoita ja ovia, rakennuksen hyvää ilmatiiviyttä sekä tehokasta ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottokykyä.


Honka-kodin asukkaat voivat olla hyvillä mielin ympäristön ja valintansa puolesta. Valmistamamme hirsitalo on energiatehokas ja ekologisesti kestävä valinta, joka on rakennettu uusiutuvasta luonnonvarasta. Huolella rakennettu ja ylläpidetty hirsitalo kestää aikaa ja elämää.


"Riippumattomissa testeissä Honkarakenteen aidosti painumattomasta hirrestä valmistetut kodit ovat osoittautuneet erittäin ilmatiiviiksi ja energiatehokkaiksi." - JUKKA RINTAMÄKI, TUOTEKEHITYSPÄÄLLIKKÖ, HONKARAKENNE OYJ


Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia uusiutuvasta, sertifioidusta massiivipuusta. Yhtiö on toimittanut yli 90 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan Suomessa, yhtiön oma tehdas sijaitsee Karstulassa. Vuonna 2022 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 73,7 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 26 %.


www.honka.fi

bottom of page