top of page

Huoltovarmuus, varautuminen ja tekoäly esillä turva-alan tapahtumakokonaisuudessa


Tapahtumakokonaisuus koostuu neljästä tapahtumasta: Kiinteistömessut, FinnSec, Turvallisuus ja AudioVisual Expo.


Palo- ja pelastusalan Turvallisuus 2023 sekä turvallisuusteknologian ja –palvelujen FinnSec 2023 järjestetään 11.–12.10.23 Helsingin Messukeskuksessa ensimmäistä kertaa samaan aikaan.


TAPAHTUMAKOKONAISUUDEN pääteema ”Turvallisempi tulevaisuus” vastaa niin yritysten kuin yksityishenkilöiden varautumiseen alati muuttuvassa turvallisuusympäristössä. Ajankohtaisissa ohjelmissa sukelletaan turvallisuuteen niin varautumisen ja huoltovarmuuden kuin riskienhallinnan ja älykkään teknologian näkökulmista. Lisäksi näiden toimialojen kehittyviä koulutus- ja uramahdollisuuksia tuodaan vahvasti esille, sillä älykkäät teknologiat ja kaiken kattava digitalisaatio tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia opiskelijoille ja uusia työhaasteita etsiville.


Hyvinvointialueuudistusta ja huoltovarmuutta käsitellään useasta näkökulmasta


Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden alussa. Hankinnat ja hankintayhteistyön muodot uudessa hallintorakenteessa kiinnostavat niin elinkeinoelämän kuin jatkuvuuden varmistamisen näkökulmista. Torstaina 12.10 Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintajohtaja Anniina Tirronen avaa asiaa Turvallisuuslavalla.


Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen laatu- ja turvallisuusjohtaja Sam Vuorinen puhuu jatkuvuudenhallinnasta ja häiriötilanteiden hallinnan menettelyistä hyvinvointialuetasolla. Niin ikään jatkuvuuden hallinnasta puhutaan myös huoltovarmuuden näkökulmasta, kuinka varaudutaan mahdollisiin kriiseihin ja häiriötilanteisiin poikkeusoloissa. Aiheesta puhuu Huoltovarmuuskeskuksen Turvallisuus ja valmiuspäällikkö Andreas Schneider.


Turvallisuusympäristön muutoksen arvioidaan olevan pitkäkestoinen, millä on huomattavia vaikutuksia Suomen, ja koko läntisen yhteisön, puolustusteollisuuteen ja tuotteiden saatavuuteen.


Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n pääsihteeri Tuija Karanko kertoo, miten varmistamme Suomen sotilaallisen huoltovarmuuden tässä muuttuneessa tilanteessa.


Tekoäly ja digitalisaatio vaikuttavat vahvasti alalla


FinnSec 2023 -ohjelma tarjoaa laajan kattauksen turvallisuusteknologian ja turvallisen tulevaisuuden aiheita valvonnasta älykkäiden kiinteistöjen suunnitteluun, mutta myös henkilöturvallisuuden kuten häirintä- ja maalittamistilanteiden hallintaan käytännössä. Paneelikeskustelussa 12.10. pureudutaan digimurroksen asettamiin vaatimuksiin kiinteistöympäristölle. EK puolestaan näkee turvallisuuspolitiikan yhä enemmän kauppapolitiikkana, josta tapahtumassa puhuu Kim Mattsson (EK).


”Saamme pitkän ja poikkeuksellisen ajan jälkeen kokea suuren ja monipuolisen turva-alan tapahtuman. Digitalisaatio ja tekoäly ovat yhä kiinteämpänä osana turvajärjestelmien suunnittelu- ja toteutusvaiheessa”, sanoo Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja Joona Vuorenpää.


Ohjelma on alan ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille maksuton, minkä lisäksi kävijöille esitellään palo- ja pelastustoimen kalustoa sekä ajoneuvosta ja korkealta pelastamisen näytöksiä. Tapahtumien maksuton rekisteröinti on avoinna.
  • Turvallisuus 2023 ja FinnSec 2023 – ammattitapahtumien lisäksi järjestetään samaan aikaan myös Kiinteistömessut 2023 ja AudioVisualExpo 2023.

  • Tapahtumat järjestetään keskiviikosta torstaihin 11.–12.10.2023 klo 9–16. Helsingin Messukeskuksessa. Kävijät saavat pääsyn yhdellä rekisteröitymisellä kaikkiin tapahtumiin.

  • Messukeskus järjestää FinnSec – ammattitapahtuman Finnsecurity ry:n ja Turvallisuus-messut Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry:n toimeksiannosta

bottom of page