top of page

Hurmaava Uusikaupunki - yllättää vierailijan monipuolisuudellaanSympaattiset puutalokorttelit, hauskat nähtävyydet ja tapahtumat, satama keskellä kaupunkia, paikallisten herkkujen kahvilat ja ravintolat sekä upeat meri- ja luontokohteet luovat upeat puitteet lomalle.


Puutalobongarin päiväuni


Empiretyylinen puutaloalue on yksi maamme laajimmista ja parhaiten säilyneistä. Erilaisilla opastetuilla teemakierroksilla kuullaan monenlaista tarinaa 406-vuotiaasta kaupungista.


Upean rantabulevardin tarinaseinät ja merelliset mietelauseet muodostavat ikään kuin ulkoilmamuseon. Suloisissa, 1800-luvun makasiineissa, on joskus varastoitu suolaa, mutta nyt niiden ravintoloissa on varsin makea meininki. Uniikkien putiikkien tarjontaa täydentää kesän ajan Uki Outlet -myymälä.


Hauskoja kohteita, mukavia tapahtumia


Taidetalo Pilvilinna taidepolkuineen ja rosarioineen on valloittava elämys. Historiallisessa Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja. Merellistä historiaa tarjoilevat myös Merimiehenkoti ja Luotsimuseo sekä Uudenkaupungin Merikeskus. Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa autofaneille riittää nähtävää. Erikoisimman museon titteli menee mullistavia keksintöjä ja toimintavapaita laitteita esittelevälle Bonk-museolle. Pakkahuoneen vierassataman iltatoreja ja muita monipuolisia tapahtumia ei kannata jättää väliin. Crusell-musiikkiviikon 22.-29.7. teemana on ”Unelmia huomisesta”. 12.8. kokoontuvat Puupaatit Pakkahuoneella ja harrasteajoneuvot Möljällä. Venetsialaisia juhlitaan 26.8.


Hurmaannu merestä – inspiroidu luonnosta


Omalla veneellä voi saapua keskustassa sijaitsevaan Pakkahuoneen vierassatamaan. Satama löytyy myös idyllisestä Pyhämaan Telakanrannasta ja lähisaaristossa on käyntisatamia.


Huikean merimatkan voi tehdä myös Isonkarin majakkasaarelle tai Katanpään linnakesaarelle. Merikaupungin tarinoita kuullaan opastetuilla sightseeing -risteilyillä.


Velhoveden rengastie, vie pyöräillen tai autoillen keskelle kauneinta saaristoa. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla tai Kasarminlahden esteettömällä luontopolulla.


Monia mahdollisuuksia liikkumiseen


18-reikäisen golfkentän pelikausi on yksi maan pisimmistä. Frisbeegolfin ystäville on useita ratoja. Padel-kentät Kaupunginlahden rannalla, tarjoavat upeat puitteet lajin harrastamiseen. Skeittipuistossa viihtyvät niin skeittaajat, scoottaajat kuin pyöräilijätkin. Retkeilijöille löytyy luontopolkuja sekä laavuja ja grillikatoksia.


Lisää tapahtumia ja vinkkejä: visituusikaupunki.fi


Tutustu, ylläty ja ihastu!

bottom of page