top of page

Innovatiivinen markkinajohtaja kehitti ympäristöystävälliset hydrauliikkaletkujen suojat"Pystymme myös laserprinttauksella räätälöimään tuotteita asiakkaan omalla brändillä tai nimellä", Safeplast Oy:n General Manager Mauno Kärki esittelee käsissään olevaa laserprintattua suojaspiraalia.


Tampereella toimiva Safeplast on hydrauliikkaletkujen suojaspiraalien ja tekstiililetkunsuojien sekä niputusremmien johtava valmistaja ja edelläkävijä maailmassa. Innovatiivinen yritys on tuonut markkinoille myös ympäristöystävällisen, kasvipohjaisesta muovista tehdyn Safe-Bio Spiral -letkunsuojasarjan, joka haastaa fossiilisesta öljystä tehdyt muovituotteet niin ekologisuudessa kuin laadussakin.


Safeplastilla on 25 vuoden kokemus hydrauliikkateollisuuden koneiden ja laitteiden komponenttitoimittajana. Yritys siirtyi yrityskaupalla yhdysvaltalaisen Caplugs-konsernin osaksi viime vuoden toukokuussa. Safeplast on nyt yksi konsernin viidestä eurooppalaisesta yksiköstä, joiden toimipisteet ovat Italiassa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa ja Suomessa Safeplast Oy. Caplugs konsernin Suomen toiminnoista vastaa General Manager Mauno Kärki.


"Teemme kaikkien hydrauliikkaletkujen käytöstä turvallisempaa ja taloudellisempaa. Muoviset suojaspiraalimme suojaavat koneiden ja laitteiden hydrauliikkaletkuja ja sähkökaapeleita vaurioilta sekä pidentävät koneiden ja laitteiden käyttöikää. Tekstiililetkunsuojamme on puolestaan kehitetty henkilösuojaukseen, esimerkiksi rikkoutuvan hydrauliikkaletkun pistemäistä hydrauliikkavuotoja vastaan", Kärki kertoo.


Korkea laatu – pieni hiilijalanjälki


Globaali huoli maapallomme hyvinvoinnista toi idean kasvipohjaisen suojaspiraalin kehittämisestä. Kaikki Safeplast-tuotteet ovat kierrätettäviä – kasvipohjainen Safe-Bio-spiraali eroaa muista Safeplast-tuotteista raaka-aineensa ansiosta.


"Suojaspiraalissa käytetty polyeteeni on valmistettu sokeriruo’osta, joka on ensin jalostettu etanoliksi ja prosessoitu edelleen high-density-polyeteeniksi. Tuotteen hiilijalanjälki on painettu hyvin alas polyeteenipohjaiseen uusiutumattomaan muoviin verrattuna", Kärki kertoo.


Tuotteen ominaisuudet ovat täysin vastaavat kuin polyeteenipohjaisista muoveista valmistetuilla tuotteilla. Asiakkaat ovat kommentoineet tuotteen olevan laadultaan hyvä ja ulkonäöltään jopa paremman näköinen kuin tavanomainen tuote.


"Nyt materiaalin saatavuus on sellaisella tasolla, että raaka-ainetta riittää. Käytämme muovia tällä hetkellä noin 650 tonnia vuodessa. Osa käyttämästämme muovista on kierrätettyä muovia ja sen osuus kasvaa vuosittain. Voimme vaihtaa käyttämämme raaka-aineen vaikka kokonaan biopohjaiseksi, jos kysyntää riittää. Jos pystyisimme leijonanosan tuotannosta muuttamaan kasvipohjaiseksi tai kierrätetystä raaka-aineesta valmistetuksi lähivuosina, niin olisihan sillä suuri merkitys ympäristön kannalta", Kärki kertoo.


Luotettava kumppani


Safeplast on ollut luotettava kumppani asiakkailleen koko historiansa ajan.


"Meillä on hyvin pitkiä asiakassuhteita, vanhimmat jo toimintamme alkuajoilta lähtien. Olemme saaneet asiakkailta hyvät palautteet", Kärki toteaa.


Lisätietoja: https://safeplast.fi/
bottom of page