top of page

Integrio OLO-järjestelmä säästää jopa yli 20 % lämmitysenergiakustannuksissaKuinka lämmityslaskua voi hillitä tinkimättä kiinteistön käyttömukavuudesta? Integrion asiakkuuksista vastaava Timo Silver kertoo, kuinka Integrio OLO -ohjelmisto auttaa säästämään kiinteistön lämmitykseen käytettävää energiaa jopa viidenneksen ja samalla parantamaan kiinteistön olosuhteita entisestään.

Turhan lämmityksen vähentäminen


Integrio OLO on lämmityksen optimointijärjestelmä kiinteistöille, joissa on vesikiertoinen lämmitys. Se mukautuu muun muassa säätilan muutoksiin, pitäen sisätilojen lämpötilan tasaisena.


Perinteisissä lämmitysjärjestelmissä lämpötila määräytyy usein pelkästään ulkolämpötilan perusteella. Silloin kiertävä vesi saattaa olla turhan kuumaa.


Integrio OLO optimoi lämmitystä älykkäästi ja vähentää lämmityksen häviötä merkittävästi, koska se ottaa huomioon, kestääkö esimerkiksi pakkasjakso vain yhden yön vai useamman päivän sekä sen, kuinka paljon lämpöä voi varastoitua rakennukseen lämpimän päivän aikana.


Integrio OLO on suuriin remontteihin verrattuna hyvin edullinen investointi, joka tuottaa säästöä jopa 20 vuoden ajan. Myöskään niin rautaan tai taustajärjestelmään ei tarvitse lähteä erikseen investoimaan.


Lämpötila toivotulle tasolle


Anturien ansiosta päästään näkemään jopa asunto- tai kiinteistön aluekohtaisesti lämmityksen tila ja tunnistetaan lämpötilojen vaihtelut ja poikkeamat.


”Integrion anturointi on perusta sille, että olosuhteet pysyvät kiinteistössä aina erinomaisina. Ideana ei ole kiristää ruuvia sillä tavalla, että asukkailla tai asiakkailla olisi kylmä”, kertoo Silver.”Toiset ottavat Integrio OLO:n sen tuoman energiansäästön takia, toiset taas olosuhdeseurannan takia.”


Integrio OLO voi mitata myös tilan CO2- astetta ja auttaa siten tunnistamaan ilmanlaadun ongelmia.


Selkeyttä ja kustannustehokkuutta automaatiojärjestelmään liittämällä


Integrio OLOn integroiminen olemassa olevaan automaatiojärjestelmään on järkevää ja käyttäjäystävällistä.


”Moni asiakas on sanonut, että ei halua uusia järjestelmiä ja irrallisia pilvipalveluita”, Silver kertoo. ”Siksi liitämme langattomat anturit automaatiojärjestelmään. Silloin käyttöliittymä on sama eikä kohteeseen tule päällekkäisiä järjestelmiä.”


Jos kiinteistössä on jokin muu kuin Schneider Electricin automaatiojärjestelmä, tulee Integrio OLO:n antureiden mukana helppokäyttöinen lämmityssäädin, jonka kautta Integrio OLO:n ohjelmisto pyörii paikallisesti.


Integrio OLO:n älykäs teknologia on erityisen toimintavarmaa, sillä ohjelma ei pyöri pilvessä eikä ole riippuvainen nettiyhteydestä. Järjestelmä toimii paikallisesti, joten siitä ei koidu myöskään operaattorimaksuja.


10–20 prosentin säästöt – takaisinmaksu 2–7 vuodessa


Integrio OLOlla saavutetaan 10–20 prosentin säästöjä kohteissa, joiden lämmitys on jo ennestään säädetty hyvin. Kohteissa, joissa automaatiojärjestelmän säädöt ovat epäoptimaaliset, voidaan Integrio OLO:n optimoinnilla säästää jopa vielä enemmän.


Integrio OLO on kertainvestointi, eli siihen ei sisälly lainkaan kuukausimaksuja. Järjestelmä maksaa itsensä takaisin 2–7 vuodessa, ja sen käyttöikä on pitkä.


”Järjestelmä on osana kiinteistön automaatiota seuraavat 20 vuotta – vain paristoja täytyy langattomiin antureihin välillä vaihtaa, mutta se on nopeaa ja osa normaalia huoltoa”, Silver lupaa.


Integrio OLO:n voi hankkia näppärästi joko erillisenä hankkeena tai yhdistää sen automaatiosaneerauksiin. Integrio OLO:n investointi ja siitä saatavat edut voivat vauhdittaa myös rakennuksessa olevan automaatiojärjestelmän päivittämistä.


www.intergrio.fi

bottom of page