top of page

ITA Nordic on kone- ja laitevalmistajien tehokas kumppaniModerniin tehdasautomaatioon panostava ITA Nordic tarjoaa palveluja erityisesti vaativien mittatarkkojen koneistettavien kappaleiden sekä erilaisten kokoonpanojen valmistamiseen. Yritys erottuu korkealla laadullaan sekä tiiviillä asiakassuhteillaan.


ITA Nordicin liiketoimintaohjaaja Jari Kärkkäinen kuvailee, että yritys toimii tällä hetkellä kone- ja laitevalmistajien kumppanina. Tavoitteena on tarjota asiakasyrityksille mahdollisuus keskittää omia rajallisia resurssejaan kaikkein tuottavimpiin prosesseihin ja ydintoimintoihin. ITA Nordic pystyy ottamaan vastattavakseen erittäin vaativien tuotteiden valmistusta.


"Haluamme jatkossa vielä lisätä palvelutarjontaamme nykyisestä. Päätyönämme säilyy kuitenkin se, että kehitämme tuotantomenetelmiä ja valmistusosaamistamme jatkuvasti."


ITA Nordicin asiakkaat ovat omien toimialojensa huipputekijöitä, erityisesti meri-, kaivos- ja energiateollisuudessa. Sopimusvalmistuksen kumppanina ITA Nordic pystyy toimittamaan laiva- ja offshore-luokiteltuja tuotteita mm. ABS, BV, DNV GL, LR ja RINA luokituslaitosten vaatimusten mukaisesti sekä tarjoamaan komponenttien ja kokoonpanojen lisäksi myös pidemmälle jalostettuja tuotteita.


"Meille erottava tekijä on se, että olemme laatuasioissa hyvin pedantteja. Lisäksi meillä on tämän kokoisena yrityksenä riittävän leveät hartiat huolehtia asiakkaiden tarpeista ja tuotannon sujuvuudesta suurilla volyymeilla", Kärkkäinen mainitsee.


Hyvät asiakas- ja toimittajasuhteet sekä vastuullisuus ohjaavat toimintaa


ITA Nordicilla on poikkeuksellisen pitkiä asiakassuhteita. Pidämme asiakkaiden kanssa jatkuvaa yhteydenpitoa, kehitämme yhdessä tuotteiden valmistettavuutta ja näin ylläpidämme koko toimitusketjun kilpailukykyä.


"Kalustoinvestoinnit ja tuotantoprosessin optimointi tehdään aina asiakkaiden tarpeeseen nähden."


Myös toimittajien kanssa suhteet pidetään hyvänä ja yrityksessä on ymmärretty, että tämä on edellytys materiaalivirtojen toimivuudelle.


Materiaalivirroissa pyritään lisäksi vastuullisuuteen. Ruokolahtelainen ITA Nordic käyttää komponenttien valmistukseen terästä, jota tehdas saa läheiseltä Ovakon terästehtaalta Imatralta.


"Hiilijalanjälkemme jää huomattavasti pienemmäksi, kuin jos raaka-aine tuotaisiin esimerkiksi Itä-Euroopasta. ITA Nordicin päästöt ovat tällä hetkellä 1/3 osa teollisuuden keskiarvosta ja työtä jatketaan määrätietoisesti."


ITA Nordicin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 20 miljoonaa ja työntekijöitä 85 henkilöä. Kärkkäisen mukaan lisää kasvua ja kehitystä haetaan edelleen aktiivisesti.


"Haemme uusia toimialoja esimerkiksi puolustusvälineteollisuudesta, panostamme yhä enemmän pidemmälle vietyyn kokoonpanoon ja kasvamme sekä orgaanisesti että yritysostoin", Kärkkäinen summaa.


www.itanordic.fibottom of page