top of page

Kotimaisen videovalvonnan asiantuntija Mirasyksen mukaan tekoäly tulee muuttamaan alaa merkittävästiMirasys Oy on suomalainen, kansainvälisesti toimiva yritys, jonka avoimella videovalvontaohjelmistolla on kiinnostavia käyttösovelluksia. Yritys teki alan ensimmäisenä hypyn analogisista ratkaisuista IP-ratkaisuihin, tällä hetkellä panostuksia tehdään erityisesti AI:n hyödyntämiseen.


MYYNTIJOHTAJA Matti Tiensuun mukaan meneillään on suuri muutos kohti tekoälyn, konenäön ja pilvipalvelujen yleisempää käyttöä.


"Kameravalvonta on mielletty turvallisuustuotteeksi, mutta kuvista voidaan kerätä valtava määrä tietoa. Manuaalisesti tiedon poimiminen ei ole mahdollista, mutta tekoälyn avulla se onnistuu."


Videovalvonnan tekoälysovelluksilla voidaankin nostaa työn tehokkuutta ja saada varmempaa tietoa. Muutos uuden datan keräämiseen on usein myös kustannustehokasta, koska tähän voidaan käyttää olemassa olevia laitteistoja. Itse teknologiankin hinnat ovat laskeneet. Samalla tietokoneiden kasvaneet laskentatehot tekevät yhä tarkemmasta analyysistä mahdollista.


Käyttösovellukset voivat liittyä esimerkiksi kävijälaskentaan, kuluttajakäyttäytymisen ennustamiseen ja kulunvalvontaan, mutta myös tuotannollisiin prosesseihin, kuten määrän tai laadun arviointiin. Lisäksi datan avulla voidaan tehdä ennusteita toistuvista kaavoista.

"Yksi asiakkaiden haaste voi olla esimerkiksi ei-toivottujen kävijöiden tunnistaminen kasinolla. Toisaalta videovalvontaa voidaan käyttää myös maataloudessa, kuten soijasadon laadun tarkkailussa", mainitsee Erich Kusuki, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.


Siirtymä turvallisuudesta liiketoiminnan tukemiseen


Mirasysin videovalvontaohjelmistosta poikkeuksellisen tekee sen avoimuus, se on integroitavissa laiteriippumattomasti.


"Datalähteenä voidaan kameroiden lisäksi käyttää myös mitä tahansa muita sensoreita", Tiensuu sanoo.


Mirasyksellä nähdään, että merkittävä muutos alalla on odotettavissa myös kumppanuuksiin ja asiakassuhteisiin liittyen. Aiemmin yhteistyötä on tehty mahdollisesti yritysten turvallisuusasiantuntijoiden kanssa, jatkossa yhä tärkeämmässä roolissa ovat keskustelut liiketoiminnasta vastaavien asiantuntijoiden kanssa.


"Tarvitaan uudenlaisia taitoja, kun kyseessä ei ole enää pelkän järjestelmän asentaminen. Jatkossa tarvitaankin myös järjestelmien integroinnista vastaavien ja asiakkaiden laajempaa osallisuutta ja osaamista", Kusuki toteaa.


www.mirasys.com

bottom of page