top of page

Kovakromipinnoite sopii monenlaisiin kohteisiinTeollisuuden valmistamilta metallituotteilta vaaditaan erilaisissa käyttökohteissa hyvin erilaisia ominaisuuksia. Turun Kovakromi Oy:n tekemä pinnoite parantaa tarpeen mukaan esimerkiksi kulutuskestävyyttä, liukuominaisuuksia, korroosionkestoa ja helppohoitoisuutta.


Porista käsin toimiva Turun Kovakromi Oy on tarjonnut asiakkailleen vaativien kohteiden pintakäsittelypalveluja lähes 40 vuoden ajan. Toimitusjohtaja Pasi Kerola kertoo, että yritys on kapasiteetiltaan alan markkinajohtaja Suomessa.


”Olemme ainoa yritys maailmassa, joka tekee puristinlevyjen mattapintaisia kromauksia. Turun Kovakromi Oy on Tukesin hyväksymä pintakäsittelylaitos, jolla on Euroopan komission myöntämä kromin käyttölupa.”


Kovakromilla on pinnoitteena ominaisuuksia, joista kaikkia ei löydy miltään muulta materiaalilta. Esimerkiksi hydraulisylinterien männänvarsien kovakromaus parantaa niiden liukuominaisuuksia ja korroosion sekä kulutuksen kestävyyttä. Erilaisissa teloissa kromi antaa sekä helppohoitoisuutta että kulutuskestävyyttä, jolloin vaikkapa liimojen ja epäpuhtauksien poistaminen on helpompaa eivätkä ne pilaa lopputuotteita. Kovakromauksella pystytään myös parantamaan laakeri- ja tiivistepintojen kulutuskestävyyttä, jolloin niille saadaan pidempi käyttöikä.


”Meiltä löytyy eri kokoisia kromausaltaita erilaisille kappaleille”, kertoo Pasi Kerola. ”Pinnoitteen paksuus vaihtelee haluttujen ominaisuuksien mukaan useammasta millistä tuhannesosamilliin. Kromikylpyä voidaan säätää haluttujen ominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi lisäämällä kylpyyn nanotimantteja, pystytään lisäämään pinnoitteen kulutuskestävyyttä.”


Turun Kovakromi Oy:n palveluvalikoima kattaa monenlaisten teollisuudenalojen pinnoitustarpeet. Tarvittaessa pystytään käsittelemään myös kookkaita, jopa 20 tonnia painavia kappaleita. Kromaus, nikkelöinti, korjaus ja hionta onnistuu vaativillekin metallituotteille.


Turun Kovakromi Oy:n asiantuntijat osallistuvat mielellään heti alusta asti pinnoitusten suunnitteluun. Samalla kun mietitään niiltä vaadittavia ominaisuuksia, voidaan miettiä valmiiksi, missä vaiheessa tuotteen valmistusta pinnoitus on helpointa ja kannattavinta tehdä. Tärkeää on suunnitella sekin, millaisia kiinnityskohtia pinnoitettavaan kappaleeseen tarvitaan liikuttelua varten, ja miten siihen parhaiten johdetaan pinnoituksessa käytettävä sähkövirta.


Yritys palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisesti. Mikäli mahdollista, yksittäiset kappaleet pyritään pinnoittamaan viiden työpäivän sisällä niiden vastaanotosta. Saman katon alta löytyy kovakromauksen lisäksi kattavat nikkelöinti-, kiillotus-, hionta- ja kunnostuspalvelut monenlaisille kappaleille.


”Kiillotus ja hionta on aivan yhtä tärkeä osa kunnostusta kuin pinnoituskin. Hydraulisylintereistä pystytään tekemään jopa parempia kuin ne olivat uusina”, Pasi Kerola kertoo. ”Sopivalla kromipinnoitteen paksuudella niihin saadaan lisää kulutuskestävyyttä, ja päästään oikeisiin halkaisijatoleransseihin.”


www.turunkovakromi.fi


bottom of page