top of page

Kuluttajat suosivat helppokäyttöisiä ja vastuullisia ruokapakkauksiaKuluttajat ovat jo kauan vaatineet vastuullisesti tuotettuja ruokapakkauksia. Nyt myös vaatimukset helppokäyttöisyydestä kasvavat. Walki vastaa kysyntään lanseeraamalla useita uusia elintarvikepakkausinnovaatioita.


Investointien ja strategisten yritysostojen ansiosta Walki tarjoaa nyt brändeille täyden valikoiman joustopakkausratkaisujen palveluita. Walki pystyy myös tarjoamaan painopalveluita.


"Haluamme päästä askeleen lähemmäs loppukuluttajaa. Viime vuosina olemme keskittyneet kehittämään kattavaa kestävien materiaalien valikoimaa. Nyt satsaamme lisäksi yhä enemmän helppokäyttöisyyteen vastataksemme kuluttajien mieltymyksiin. Pakkausten on oltava helppokäyttöisiä ja täysin kierrätettäviä", sanoo Annika Sundell, joka vastaa Walki Groupin innovaatioista ja liiketoiminnan kehittämisestä.


"Tehtävämme on kehittää tulevaisuuden materiaaleja, jotka edistävät kiertotaloutta. Jotta onnistuisimme luomaan hyvin toimivan kiertotalouden pakkauksille, meidän on uudistettava myös nykyisten tuotteiden suunnittelua."


Yksi tällainen muotoiluinnovaatio on uusi makeispussi, jossa on vahvistetut euroreiät. Tyypillisesti nämä pussit ovat olleet muovipohjaisia, jotta euroreiät eivät repeäisi, kun pussit ripustetaan koukkuihin kaupan hyllyille. Walki on nyt kehittänyt kierrätettävän kuitupohjaisen pussin, jonka materiaali on vahvistettu euroreikien kohdalla, jotta se olisi riittävän vahva kestämään pussin painon. Pussi sopii elintarvikkeiden lisäksi myös muille kauppojen seinillä roikkuville tuotteille, kuten nauloille, ruuveille ja leluille.


Helposti avattava välipalapussi


Toinen innovaatio on kierrätettävä ja helposti avattava välipalapussi. Monet markkinoilla olevat pussit menevät helposti rikki, koska niitä avataan liian suurella voimalla, jolloin pussi saattaa revetä kokonaan. Walkin helposti avattavassa pussikonseptissa on laserreikä pussin keskellä, ja pussin rakenne vahvoilla päätysaumoilla varmistaa, että pussi pysyy muodossaan.


Walkin kehittämät pakkaukset ovat helppokäyttöisiä ja kierrätettäviä.


Walki tuo markkinoille myös seuraavan sukupolven kuitupohjaisen hampurilaislaatikon ja pikaruokalautasen. Rasva ja kosteussuoja on valmistettu kokonaan luonnonpolymeereistä. Materiaali on EU:n kertakäyttömuovidirektiivin vaatimusten mukainen.


”Ei ole olemassa yhtä ainoaa pakkausratkaisua, joka täyttäisi kaikki vaatimukset. On tärkeää tarkastella kestäviä pakkauksia kokonaisvaltaisesti ja valita paras vaihtoehto kuhunkin käyttötarkoitukseen", toteaa Annika Sundell.


Walki kehittää kiertotaloutta edistäviä materiaaleja, jotka käytetään niin ruokapakkauksissa kuin teollisissa tuotteissa.


Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli yli MEUR 700 miljoona euron. Konserni työllistää noin 1700 henkilöä kahdessatoista maassa.

bottom of page