top of page

Kustannustehokas ratkaisu hiilijalanjälkilaskentaan


Haluaisitko mitattua tietoa yrityksenne ilmastovaikutuksista? Hiilijalanjälkitieto auttaa kehittämään toimintaa ja on hyvä pohja sidosryhmäviestinnälle.


OpenCO2.net on asiantuntijoiden kehittämä ohjelmisto yritysten, tuotteiden ja palveluiden hiilijalanjäljen laskemiseen. “Yhä useampi yritys on havahtunut miettimään toimintansa ilmastovaikutuksia, ja viime aikoina erityisen suosittuja ovat olleet yritysten tarpeisiin räätälöidyt hiilijalanjälkilaskurit”, toteaa Clonetin perustaja ja toimitusjohtaja Sari Siitonen. Tällaisen laskurin avulla yritys voi selvittää esimerkiksi kuljetuspalvelujensa päästövaikutukset helposti. Uusia toimintoja suunniteltaessa laskurilla voi tehdä skenaarioita esimerkiksi ajoneuvojen eri käyttövoimien ja kuljetusreittien vaikutuksista.


Helppokäyttöisyyden lisäksi OpenCO2. net -alustalle tehty räätälöity hiilijalanjälkilaskuri on myös kustannustehokas työkalu. Laskurin perustamiskustannuksen jälkeen OpenCO2.netin tiimi päivittää laskuria ja siihen valittuja päästökertoimia vuosittaista käyttömaksua vastaan. Omiin tarpeisiin räätälöityä laskuria käyttäessä yrityksen tietämys eri valintojen vaikutuksesta hiilijalanjälkeen kasvaa, ja uusien, vähäpäästöisempien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen käy aiempaa helpommin.


Miksi hiilijalanjälki kannatta laskea

Ilmastokriisin ratkaisemiseksi tarvitaan yritysten panosta. Jos tuotteiden tai palveluiden hiilijalanjälkeä ei mitata, ei voida myöskään arvioida ilmastotoimien vaikuttavuutta. Sekä tulevaisuuden lainsäädäntö että yhä useammat asiakkaat - erityisesti B2B-kaupankäynnissä - vaativat tietoja hiilijalanjäljistä.


Edelläkävijäyritykset ovat jo selvittäneet sekä yrityksensä että tuotteidensa ja palveluidensa hiilijalanjäljet, ja työskentelevät aktiivisesti päästövähennysten saavuttamiseksi ja entistä ilmastomyönteisempien ratkaisujen kehittämiseksi. OpenCO2.netin räätälöityjä laskureita käyttävät jo muun muassa hiilineutraaleja messuosastoja tarjoava Messeforum ja vastuullisista tekstiilituotteistaan tunnettu PaaPii Design. OpenCO2.netin laskureita ja laajaa päästötietokantaa on hyödynnetty myös Varovan ja ME Groupin hiilijalanjälkilaskennassa.


OpenCO2.nethiilijalanjälkialusta (www.OpenCO2.net)

Lanseerattu: keväällä 2018

Sisältö: Standardipohjaiset organisaation ja tuotteen hiilijalanjälkilaskurit, hiilikädenjälkilaskuri, Suomen kattavin päästötietokanta, päästöseuranta ja -skenaariotyökalut sekä ilmainen CO2-muunnin

Tuotteet: Räätälöidyt laskurit yrityksille ja etujärjestöille sekä käyttöoikeudet yrityksille ja konsulteille

Luotettavuus: DNV:n validoimat OpenCO2. net-hiilijalanjälkimerkki, laskentamenetelmät ja tiedonkeruuprosessit

bottom of page