top of page

Kyrel on turvallinen EMS-kumppaniKyrel on pitkän historiansa aikana juurruttanut paikkansa luotettavana elektroniikan, mekaniikan ja sähkömekaniikan kokoonpanoyrityksenä. Se panostaa ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävään toimintaan.


Suomalainen perheyritys Kyrel perustettiin 45 vuotta sitten keskeiselle sijainnille, Kyröskoskelle Pirkanmaalle. Perustaja Seppo Parhankangas alkoi tuolloin tuottaa yhden miehen voimin elektroniikan opetusvälineitä autotallissaan. Vuonna 1985 yritys rekisteröitiin Kyrel Oy:ksi Mobira Oy:n (Nokia Oy:n edeltäjän) kiinnostuttua kumppanuudesta.


”Kyrel toimitti Nokia Oy:lle sopimustoimittajana akkupaketteja, pöytälatureita, lisälaitteita ja osakokoonpanoja piirikortteineen. Piirikorttikokoonpanot ovat edelleen ydinaluettamme. Repertuaarimme on laaja ja se sisältää niin osa- kuin loppukokoonpanoa, suuntaus on kohti laajempia kokonaisuuksia. Autamme asiakasta lyhentämällä heidän tuotantoketjuaan ja siten sen hallinnointi helpottuu”, pohtii toimitusjohtaja Mika Räty.

Vuonna 1999 amerikkalainen Flextronics osti Nokian sopimustoimittajia Suomessa, alkaen Kyrelistä. Kun Flextronics siirsi tuotannot tehtailleen ympäri maailmaa ja ilmoitti Kyröskosken tehtaan alasajosuunnitelmista, Parhaankankaat ostivat yrityksen takaisin ja siitä lähti Kyrelin uusi alku. Nyt vetovastuussa on jo perheen kolmas sukupolvi, ja yritys pysyy perheomisteisena tulevaisuudessakin. Kyrelin asiakaskuntaan kuuluu niin suomalaisia kuin kansainvälisiä telekommunikaation, terveydenhoitoalan, teollisuus-, ajoneuvo- ja kulutuselektroniikan sekä puolustusteknologian ja LED-valaisinalan yrityksiä.


Asiakassuhteet ovat pitkiä, jopa 20 vuoden mittaisia ja niin ovat myös työsuhteet Kyrelillä; yli 60 prosenttia työntekijöistä on viihtynyt Kyrelin leivissä yli 10 vuotta. Tiivistetysti Kyrelin tapaan toimia on juurtunut sosiaalisesti kestävä liiketoiminta, jossa kohdellaan kaikkia tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti. Markkinointikoordinaattori Hanna Poropudas toteaa: ”Tämä on parhaita paikkoja, missä itse olen ollut töissä. Työkaverit ovat mukavia ja reiluja, kommunikaatio toimii ja työnantaja on joustava.”


Joustava tuotantokapasiteetti


Kyrelin tuotantohalli Kyröskoskella on laaja, 12 000m². Se pystyy tuottamaan laadukkaasti niin miniatyyrielektroniikkaa kuin monimutkaisia loppukokoonpanojakin. Tuotantokapasiteetti joustaa asiakkaan tarpeiden mukaan, aina pienistä sarjoista massatuotantoon. Räty kertoo miljoonien investoinneista teknologiaan: ”Se tuo vahvan jäljitettävyyden kaikkien asiakkaidemme hyödyksi. Myös tulevaisuudessa panostamme moderniin teknologiaan.”


Suomessa toimiville yrityksille on eduksi, että tuotanto saadaan nopeasti käyntiin, laatuongelmilta vältytään ja aikaa säästyy, kun viilaukset tehdään kotikonnuilla.


Yritys pyrkii olemaan aina askeleen edellä, mikä käytännössä tarkoittaa ennakoivaa toimintaa ja asiakkaalle päin kommunikointia. Erinomainen asiakaspalvelu onkin yksi seikka, millä Kyrel haluaa erottua. Yritys pyrkii olemaan vastuullisuuden kärjessä. Tehdas on jo lämmityksen ja sähköenergian puolesta hiilineutraali, ja kierrätyksestä huolehditaan säntillisesti. Asiakkaiden tuotedata säilytetään pilven sijaan vahvasti suojatuissa tiloissa omilla palvelimilla.


KYREL OY

  • Perustamisvuosi: 1978

  • Liikevaihto: 55 miljoonaa euroa

  • Henkilöstön määrä: 220

  • Asiakkaita: >80

  • Myydyt tuotteet (2022): 1,2 miljoonaa kappaletta

  • Sertifikaatit: IATF 16949 : 2016, ISO 9001 : 2015, ISO 14001 : 2015, ISO 13485 : 2016

www.kyrel.fi

Löydät meidän myös LinkedInistä.bottom of page