top of page

LAPWALL LEKO® -elementointijärjestelmä säästää aikaa ja rahaa


LAPWALL LEKO® -kattoelementtijärjestelmä helsinkiläisessä kerrostalossa.


LapWall Oyj on noussut puurakentamisen suunnannäyttäjäksi. Yrityksen kehittämän LAPWALL LEKO® -elementointijärjestelmän rakenteista ja detaljiikasta on muodostunut toimialan standardi.


Laatu, kustannustehokkuus, nopeus, toimitusvarmuus. Näin listaa LAPWALL LEKO® -elementointijärjestelmän etuja LapWallin liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa.


”Se on todella laaja ja kattava kokonaisuus, joka helpottaa rakentamista.”


Elementointijärjestelmä mahdollistaa asuntorakentamisen omakotitaloista kerrostaloihin, hallimaisten rakennusten sekä julkisten kohteiden, kuten koulujen ja hoivakotien toteuttamisen.


ALAN LAAJIN TUOTEVALIKOIMA


Yrityksen tuotteet jakautuvat viiteen pääryhmään: LAPWALL LEKO® -yksikerros- ja monikerrosseinäelementit, -julkisivu- ja -kattoelementit sekä -kattoelementtijärjestelmän. Ne pitävät sisällään yli 50 konfiguroitavissa olevaa vakiotuotetta.


”Alalla ei ole toista toimijaa, jolla on näin laaja tuotevalikoima. Sellainen rakennus, jota ei meidän elementointijärjestelmällä pystyisi tekemään, tulee harvoin vastaan”, Viljamaa kehaisee.

Toimitukseen kuuluu elementtisuunnittelu. Lisäksi yhtiö tarjoaa puurakennesuunnitteluja asennuspalveluita.


”Toimimme B2B-markkinassa ja tuotteitamme käyttävätkin suuri osa Suomen rakennusliikkeistä.”


Viljamaa korostaa LapWallin tuotteiden säästävän aikaa ja rahaa: esimerkiksi kattoelementtijärjestelmän ansiosta rakennus ei yleensä tarvitse erillistä sääsuojaa, koska sen avulla saa kattoa umpeen 500–1000 neliötä päivässä.


”Elementointimme tekee kuivaketjusta katkeamattoman. Tuotannon raaka-aineet ja lopputuotteet säilytetään katetuissa varastoissa. Tuotteet valmistetaan tehdashalleissa ja toimitetaan umpikapelliautoilla. Perillä tuotteet asennetaan heti.”


Menestys puurakennusalalla on vaatinut edistyksellisten toiminnanohjausmenetelmien lisäksi ammattitaitoista ja osaavaa henkilökuntaa. Kuvassa LapWallin Pälkäneen kattoelementtitehdas.


MEGATRENDIT TUKEVAT KASVUA


LapWallilla on yli 70 prosentin markkinaosuus lämpimissä kattoelementeissä, ja se kasvattaa koko ajan osuuttaan muissa tuoteryhmissä. Kasvua tukevat vallitsevat megatrendit kuten ympäristövastuullisuus.


”Tuotteemme ovat hiilinegatiivisia. Alan ensimmäisenä toimijana tuotteillamme on kolmannen osapuolen verifioimat EPD-selosteet”, Kari Viljamaa kertoo.


Suomen kansallisena tavoitteena puurakentamisen markkinaosuudeksi kaikesta julkisesta rakentamisesta on 45 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.


”Sen toteutuminen tarkoittaa puurakentamisen volyymin kaksinkertaistamista nykyiseltä tasoltaan.”


Tieto LapWallin tuotteiden rakenteista ja detaljiikasta on kaikkien rakentajien vapaasti käytettävissä ja haettavissa netistä ProdLib-palvelusta. Yrityksen ratkaisuista onkin tullut toimialan standardi. ”Ennen jokainen teki omalla tavalla. Me haluamme auttaa koko toimialaa saamaan laadukkuutta ja tasalaatuisuutta tekemiseen. Se hyödyttää kaikkia”, Viljamaa painottaa.


LapWall Oyj

  • vuonna 2011 perustettu tuoteteollisuusyhtiö

  • liikevaihto 52,5 M € (2022) kasvua 48 %

  • henkilöstöä 125

  • toimipisteet Oulussa ja Vantaalla

  • tuotantolaitokset Pyhännällä, Pälkäneellä ja Vetelissä

  • kapasiteetti 700k m²

  • Euroopan suurin puuelementtien valmistaja


bottom of page