top of page

LIIKENNELUPA-ASIAT TRAFICOMIN DIGIKAISTALLE


Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudet sähköiset liikennelupapalvelut avataan alkuvuodesta 2023. Palvelusta löytyvät liikennelupaa koskevat hakemukset ja hakijan liikennelupatiedot.


Kuljetusyrityksille tarkoitetussa sähköisessä palvelussa voi tarkastella oman yrityksen liikennelupatietoja sekä rekisterimerkintöjä. Liikennelupatietojen lisäksi palvelussa voi tehdä liikennelupia ja kuljettajatodistuksia koskevia hakemuksia. Myös liikenteen harjoittamista koskevien ilmoitusten jättäminen siirtyy Traficomin Digikaistalle, sähköiseen liikenteen oma asiointi -palveluun. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudet sähköiset liikennelupapalvelut avataan alkuvuodesta 2023. Palvelusta löytyvät liikennelupaa koskevat hakemukset ja hakijan liikennelupatiedot. Tavoitteena on, että liikennelupa-asiat löytyvät liikenteen oma asiointi -palvelusta vielä alkuvuodesta 2023.


Suomi.fi-valtuudet kuntoon hyvissä ajoin

Tuhannet yritykset hallinnoivat jo nyt ajoneuvojen tietoja sähköisesti liikenteen oma asiointi -palvelussa. Palveluun kirjaudutaan Digi- ja väestötietoviraston Suomi. fi-valtuudet -palvelulla. Varmista, että uudet sähköiset liikennelupiin liittyvät palvelut ovat yrityksenne käytössä heti alusta asti ja tarkista, että yrityksesi Suomi.fi -valtuudet ovat ajan tasalla. Yritys voi halutessaan käyttää myös tieliikenteen liikennelupien ylläpito -valtuutta ja valtuuttaa sen avulla haluamansa tahon toimimaan puolestaan liikennelupa-asioissa.


Sujuvaa, helppoa ja tietoturvallista asiointia

Asioinnin siirtyminen vahvaa tunnistautumista edellyttävään sähköiseen palveluun mahdollistaa hakemus- ja ilmoitusasioissa perittävien suoritemaksujen maksamisen asioinnin yhteydessä. Sähköiseen palveluun on tulossa vaiheittain myös muita toiminnallisuuksia, kuten sähköinen lupatietokysely, jonka avulla voi tarkistaa liikenteenharjoittajan julkiset lupa- ja ilmoitustiedot.


Uudistuksen myötä luvanhaltijoiden ja rekisteröityneiden palveluntarjoajien osoitetiedot päivittyvät liikennelupajärjestelmään automaattisesti, eikä osoitteen- tai nimenmuutoksesta tarvitse enää jatkossa erikseen ilmoittaa Traficomille. Uudistus ei vaikuta liikenneluvan tai kuljettajatodistuksen myöntämisen edellytyksiin eikä rekisterimerkinnän tekemisen edellytyksiin.


https://www.traficom.fi/fi


bottom of page