top of page

Lukkoja päivitetään nyt mobiiliohjattaviksi


Yrityksistä jopa 39 % aikoo vaihtaa perinteiset kulkutunnisteet mobiiliavaimiin. Abloy Oy vastasi kysyntään avaimettomalla kulunhallintaratkaisulla.


Yritysten pääsynhallinnassa puhaltaa muutoksen tuulia. Turvallisuusalaa seuraava mediayhtiö IFSEC Globalin maailmanlaajuisessa Wireless Access Control Report 2021 -kyselyssä 39 % päättäjistä kertoi, että heidän yrityksissään on aikomus korvata perinteiset kulkutunnisteet – kuten kortit ja avaimet – mobiilitunnisteilla tai älypuhelimeen tallennetuilla virtuaalisilla avaimilla kahden vuoden sisällä.


”Haastatelluista neljännes sanoi jo tuolloin tarjoavansa mobiilitunnisteita. Noin puolet koki, että mobiilitunnisteet ovat joustavampia kuin fyysiset tunnisteet. Reilu kolmannes uskoi, että mobiilitunnisteet helpottavat työntekijöiden kulkuoikeuksien päivittämistä milloin tahansa”, Abloyn mobiiliratkaisujen asiantuntija Saku Sulander luettelee.


Tähän mobiiliohjattavien lukitusjärjestelmien kasvavaan kysyntään kotimainen Abloy julkisti viime syksynä avaimettoman ABLOY CUMULUS -kulunhallintaratkaisun. Tuoteperhe sisältää digitaalisia mobiiliavaimia, riippulukkoja ja laiteohjaimia. Valikoima täydentyy tuonnempana myös ovilukoilla, kaappilukoilla ja avainsäilöillä.KULKUA SUJUVOITTAMALLA TEHOSTETAAN LIIKETOIMINTAA


CUMULUS on suunniteltu varmistamaan turvallisen kulkemisen toimitiloihin, julkisiin kohteisiin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiin tiloihin.


”Se on suunnattu esimerkiksi logistiikassa, arvokuljetuksissa, pakettitoimituksissa, rakennustyömailla, tietoliikenteessä, energia- ja vesihuollossa, toimistoissa sekä itsepalvelu- ja vuokraustoiminnassa toimiville yrityksille”, Sulander listaa.


Uuden teknologian avulla Abloy pyrkii osaltaan mahdollistamaan sujuvamman, turvallisemman ja yhteensopivamman toimintaympäristön.


”Uskomme, että tulevaisuudessa yritykset voivat avata, lukita ja valvoa mitä tahansa kohteitaan mistä tahansa, reaaliajassa. CUMULUS on seuraava askeleemme kehityksessä, jossa mekaaniset avaimet muuttuvat digitaalisiksi ja lukot avaimettomiksi”, Sulander visioi.


Uuden tuoteperheen laitteita ja kulkuoikeuksia voi hallita lähes millä tahansa hallintaohjelmistolla.


”Ohjelmointirajapinnat mahdollistavat alustan yhdistämisen myös kolmannen osapuolen järjestelmiin. Ohjelmistokehityspaketin ansiosta CUMULUS-toimintoja voi lisätä yrityksen omiin mobiilisovelluksiin”, Sulander avaa modernin ratkaisun hyötyjä.


MOBIILIAVAUKSELLA VOI PIENENTÄÄ YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIA JOPA 85 %


Kulunhallinnan sujuvoittamisen lisäksi avaimeton kulunhallinta voi tehostaa yritysten liiketoimintaa, alentaa esimerkiksi avainjakelun kustannuksia ja vähentää logistiikkaa, pienentäen ympäristövaikutuksia riippumatta toteutetusta CUMULUS-ratkaisusta.


”Konsulttitoimisto Gaia Consulting Oy:n meille toteuttamassa arvioinnissa CUMULUS-ovilukon ympäristövaikutus oli jopa yli 85 % pienempi kuin perinteisen järjestelmän. Selvisi, että esimerkiksi 102-ovisen helsinkiläisen toimitilan CUMULUS-tuotteisiin pohjautuvan käytön hiilijalanjälki on 2 400 kg. Perinteisen ratkaisun vastaava luku on 16 400 kg. Siinä lienee jo varsin hyvät perustelut monelle yritykselle modernisoida pääsynhallintansa”, Saku Sulander toteaa.


Katso miten CUMULUS toimii: www.abloy.fi/cumulus

bottom of page