top of page

MAAILMANLUOKAN PUOLUSTUSTARVIKKEITA



Nokian Metallirakenne suunnittelee ja valmistaa puolustustarvikkeita räätälöidysti asiakkaan tarpeisiin. Yrityksen toimitusjohtaja kertoo, kuinka kuluneen vuoden ehkä merkityksellisin projekti eteni.


PERHEOMISTEINEN Nokian Metallirakenne on toiminut puolustusteollisuuden luottokumppanina jo yli 30 vuotta, ja asiakaslistalta löytyvät muun muassa Puolustusvoimat ja Patria. Vuonna 1972 perustettu Nokian Metallirakenne palvelee myös siviiliasiakkaita.


“Meitä voi lähestyä myös pelkkä tarve mielessä, ja suunnittelemme tuotteen asiakkaan puolesta. Meille voi toki tuoda myös valmiin suunnitelman, jolloin huolehdimme vain valmistuspuolesta”, Nokian Metallirakenteen toimitusjohtaja Jaakko Kaijalainen kuvailee.


Yhteisen tavoitteen edessä


Sisäministeriö ja Ulkoministeriö liittyivät Nokian Metallirakenteen asiakaslistalle Venäjän hyökkäyssodan myötä. Ministeriöt saivat EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta pyynnön suojatuista, liikuteltavista sekä kunnallistekniikasta riippumattomista suojakonteista. Suojakontit turvaisivat pelastushenkilöstöä lähellä Ukrainan rintamalinjoja, missä sotatoiminnan riskit pelastustoiminnalle ovat suuria.


“Nokian Metallirakenne valikoitui suojakonttien valmistajaksi, koska tiesimme heidän osaamisensa ja kokemuksensa olevan tarkoituksenmukaisia kyseiseen hankkeeseen”, Ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Juha Savolainen sanoo.


Lopputulos ylitti odotukset


Sekä Sisäministeriön Pelastustoimen pelastusylitarkistaja Pekka Tiainen että Ulkoministeriön Savolainen kertovat olleensa erittäin tyytyväisiä sekä yhteistyön sujuvuuteen että lopputuotteen laatuun.


“Nokian Metallirakenne teki erittäin laadukasta työtä, jopa yli odotusten”, Tiainen kiteyttää.


Kaijalainen kertoo suojakonttien valmistuksen olleen Nokian Metallirakenteelle erityisen merkityksellinen projekti tuotteiden kohdemaan ja käyttötarkoituksen vuoksi.


Suojakontit kuljetettiin EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta Ukrainan valtion pelastusvirastolle maaliskuussa 2023. Tällä hetkellä suojakontit ovat pelastustoimen käytössä alueilla, joilla suoritetaan humanitaarista miinanraivausta. Muunneltavissa olevat suojakontit voivat palvella erilaisia käyttötarkoituksia jopa vuosikymmenien ajan. Sisustusmuutoksilla kontit taipuvat myös rauhan ajan siviilikäyttöön.


Nokian Metallirakenteen tarjoaa myös kattavasti tuotteiden huolto- ja ylläpitotöitä sekä elinkaaripäivityksiä.


www.nokianmetallirakenne.fi



bottom of page