top of page

Mikä tahansa julkisivumateriaali betonirunkoonVaBe-rankajärjestelmä mahdollistaa betonirunkoisen talon verhoilun puulla, levyrappausjärjestelmällä sekä metallisäleillä. Patentoitu julkisivujärjestelmä sisältää myös tehtaalla elementteihin asennetut eristeet.


VaBe on pirkanmaalainen betonielementtejä ja niiden suunnittelua sekä asennusta tarjoava perheomisteinen yritys.


"Olemme valmistaneet erityyppisiä betonielementtejä jo yli 25 vuotta ja toimintamme on sertifioitua. VaBe työllistää tänä päivänä yli sata alan ammattilaista", kertoo toimitusjohtaja Markus Lehtinen.


VaBe:n kehitystyöstä on yhdessä rakennusliikkeiden, materiaalivalmistajien ja teknillisen yliopiston kanssa syntynyt patentoitu VaBe-rankajärjestelmä.


"Kyse on Recticelin kosteusteknisesti turvallisilla PIR-eristeillä eristetystä alumiinirankaisesta elementistä, johon kiinnitetään esimerkiksi puuverhoilu, Weberin tuulettuva levyrappausjärjestelmä tai Purson Napsu-sälejärjestelmä."


Valittu julkisivumateriaali, tai niiden yhdistelmä, kiinnitetään elementtien rankoihin työmaalla, jotta julkisivusta tulee saumaton.


VaBen rankajärjestelmällä toteutetut julkisivut pystytään istuttamaan nykyajan rakennustrendeihin kustannustehokkaasti.


Järjestelmä mahdollistaa sen, että perinteinen elementtitalo voidaan sovittaa kaavan määräämään ulkonäköön kustannustehokkaammin. Samalla annetaan arkkitehdeille vapaammat kädet.


Julkisivun alle jää tuuletusrako eristeen ja verhoilumateriaalien väliin. Järjestelmällä on myös elinkaaren kautta saatavia etuja: se on erittäin huoltovapaa ja tuulettuva rakenne luo käyttöturvallisuutta, vaikka julkisivun alle pääsisi kosteutta elinkaarensa aikana.


Kysy lisää: www.vabe.fi

bottom of page