top of page

Modernia elämää upean keskisuomalaisen luonnon äärelläEdullisuus, hyvät peruspalvelut, luonnonläheisyys ja turvallisuus ovat monelle maalle muuttavalle ratkaisevat tekijät.


Toivakan kunta sijaitsee KeskiSuomen maakunnan kaakkoisosassa, Päijänteen itäpuolella, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylän palveluista. Pääkaupunkiseudulle hurauttaa Toivakasta muutamassa tunnissa. Toivakassa asuu reilu 2400 kuntalaista. Myös lukuisat kesäasukkaat viihtyvät Toivakassa ihastuttavan luonnon ja järvien äärellä.


Toivakan keskustassa peruspalvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Asemakaavan mukaista edullista tonttitarjontaa kunnallistekniikalla ja valokuitumahdollisuudella löytyy monipuolisesti keskustan ja vesistöjen läheisyydestä. Keskustan tuntumassa Viisarimäen huokeahintaiset ja tilavat yritystontit tarjoavat mahdollisuuden sijoittua valtakunnallisesti merkittävään liikenteen solmukohtaan ja Helsinki–Kuopio-oikotien varteen.


Tärkeimmät liikenneyhteydet Toivakkaan ovat valtatie 13 (Jyväskylä – Mikkeli), joka kulkee kunnan koillisosassa ja valtatie 4 (E75) (Jyväskylä – Heinola), joka halkaisee kunnan alueen pohjoisesta etelään. Tien itäpuolelle jää noin kaksi kolmasosaa kunnan alueesta. Päijänteen rannalla, Nisulan kylän alueella on juuri kaavoitettu haja-asutusalueen tontteja, joissa piisaa tilaa vaikka farmille perinteisten omakotitalojen tai loma-asuntojen lisäksi.


Kehitysmyönteinen ja tulevaisuuteen katsova Toivakan kunta tarjoaa ketterät palvelut, joita kehitetään jatkuvasti – tärkeimpien asiakkaiden eli kuntalaisten toiveita kuunnellen. Rakennuslupaprosessit hoidetaan ihmislähtöisesti ja tehokkaasti. Palveluja edistetään digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen, mutta asiointi onnistuu aina myös perinteisin tavoin. Yhtenäiskoulu Toivakan koulukeskus sekä Kankaisten kyläkoulu järjestävät tasokasta perusopetusta. Myös kyläkoulun vieressä on maalle muuttajalle tontteja tarjolla.


Toivakassa kokeillaan ja ideoidaan rohkeasti uutta sekä tehdään mielellään yhteistyötä paikallisten yritysten, yhdistysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhteisöllisyys ja sen tuomat mahdollisuudet pohjustavat hyvän elämisen elementit.bottom of page