top of page

Näin Caverion tekee energiaviisaudesta totta


Energiaviisaus on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan aiemmin. Caverion on kehittänyt

rakennettua ympäristöä hiilineutraaliksi jo vuosikymmenten ajan.


”Energiaviisaus on ennen kaikkea tulevaisuuden varmistamista – vähäisten resurssien fiksua

käyttämistä ja kilpailukyvyn varmistamista. Pienenä kansakuntana Suomen tulee varmistaa, että olemme kilpailukykyisiä kansainvälisessä kilpailussa. Myös yritysten kannattaa varmistaa oma kilpailukykynsä ja käyttää energiaa viisaasti”, tiivistää Caverion Suomen toimitusjohtaja Ville Tamminen.


Energiaviisaus on muuttunut Caverionilla sanoista teoiksi, jotka hyödyttävät asiakkaita ja koko

yhteiskuntaa.


Caverion tuotti Espoossa kaupungin Tilapalvelut-liikelaitokselle energiamanageri- ja etähallintapalveluita. Etähallintapalvelu valvoo rakennusten automaatioprosesseja ja

pitää ne optimaalisessa kunnossa, ja energiamanageri seuraa kulutusta. Palvelujen

käyttöönotto toi säästöjä yli 500 000 euroa jo ensimmäisen vuoden aikana.


Äänekoskelle syntyi Caverionin avulla Suomen energiatehokkain jäähalli: jäähdytyksen tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja lämmitetään viereistä uimahallia ja koulua. Jäähallin käyttökulu on viisi kertaa pienempi kuin normaalissa jäähallissa CO2 -toimisen energiajärjestelmän ja energia-automaation ansiosta. Säästöjä syntyy noin 50 000 euroa ympärivuotisessa käytössä.


Vehon matka energiatehokkuuteen nopeutui Caverionin kanssa seitsemän vuotta aiemmaksi, ja tavoite saavutettiin jo vuonna 2017 – vuoden 2025 sijasta. Energiasäästöjä syntyi kolmen vuoden aikana 14 400 MWh, ja hiilidioksidipäästöt laskivat 3200 tonnia.


Energiaviisaus muuttaa jatkuvasti muotoaan, ja Caverion on määrittelemässä energiaviisauden eri puolia yhdessä henkilöstönsä eli cavereiden ja asiakkaiden kanssa. Caverion tarvitsee joka

arkipäivä yhden uuden työkaverin lisää energiaviisautta tekemään. Katso lisää ja tule meille

caveriksi cavereiden joukkoon: www.caverion.fi/energiaviisaus

bottom of page