top of page

Olisiko sinusta oliivinkorjuuseen?


Arvomme paikan viikon mittaiselle oliivinkorjuumatkalle Kreetalle lentoineen ja ruokailuineen.


Kreetalainen mies tutustutti minut oliiviöljyyn, oliivinviljelijä kun oli. Hän toi lahjaksi öljypullon, josta en liiemmin innostunut. Piilotin sen siivouskomeron perimmäiseen nurkkaan, jonne sen unohdin. Eräänä iltana mies halusi laittaa ruokaa. Nolona kaivoin pullon esille. Sittemmin oliiviöljy on vienyt mennessään ja paluulento Kreetalta on viivästynyt noin neljäkymmentä vuotta.


Oliivinkorjuu oli jokatalvinen- ja syksyinen työ, jota aina odotin innolla, toisin kuin muu perhe! Vain kauniilla ilmalla oliivinkorjuuseen mentiin, sateella ja märällä ei puiden alle ollut asiaa, näin oliiviöljyosuuskunta opetti, sillä märät oliivit pilaantuvat nopeasti. Nautin fyysisesti raskaista päivistä, sainhan olla koko valoisan ajan ulkona vihreän ruohon ja kukkien peittämissä oliivitarkoissa. Se toi mieleen koto-Suomen kesäpäivät ja heinäpellot!


Meille oliivinviljely oli elämäntapa, se oli yksi tärkeä tukijalka perheemme taloudessa. Tarhat olivat mieheni sisarusten yhteiset ja niin meille kolahti korjuuvuoro aina parin vuoden välein. Mukana oli aina joku veljistä perheineen ja näin sain tutustua kälyjeni ruoanlaittoon, jokainen perhe kun vuorollaan toimitti tarhalle piknik-ateriat. Jos öljyä tuli paljon, saatettiin osa siitä myydä, mutta muutoin huolehdittiin ensin omista tarpeista ja vasta sitten myytiin. Ja kun itselle viljelee, pitää tarhasta hyvän huolen.


Nykyisin tuomme Happy Oliven kautta Suomeen juuri sellaista öljyä mitä omista puista saimme. Toisin kuin lotratut ja useimmista ”vuosikerroista” koostuvat markettiöljyt, tämä öljy saadaan tuttujen viljelijöiden sadosta kreetalaisilta kotinurkiltani aina satokausi kerrallaan. Ensimmäinen pullotuserä ihan tuoretta öljyä toimitetaan syksyllä ennakkotilaajille noin kymmenessä päivässä sadonkorjuun alkamisesta. Sadonkorjuun jälkeen öljy säilötään erottamalla isossa tankissa, missä se ei juuri pääse hapettumaan. Vuoden mittaan sitä toimitetaan meille Tampereelle pienissä erissä ja täältä eteenpäin tilaajille. Näin öljy pysyy aina seuraavaan sadonkorjuuseen asti mahdollisimman tuoreena, kunnes homma alkaa alusta.


Tulisitko sinä tänä syksynä mukaan tähän vuoden kohokohtaan, oliivinkorjuuseen? Verkkokaupassamme alkoi juuri kymmenen päivän mittainen kampanja, jonka päätteeksi arvomme kaikkien tilaajien kesken paikan oliivinkorjuumatkalle. Vaikka oliivinkorjuu onkin raskasta fyysistä työtä, on oliivinkorjuumatkalla pääpaino ihan muussa. Rentoa ulkonaoloa, oliivinpoimintaa, ihania yhteisiä ruokailuja. Jotain ihan muuta kuin turistirannalla köllöttelyä. Retkiä, tutustumista saareen, kaikki ilman kiirettä ja pönötystä… Jos tämä voisi olla sinun juttusi, katso alta ohjeet ja osallistu. Valtavasti onnea arvontaan!


Merja Tuominen-Gialitaki

Happy Olive


Kuinka osallistun arvontaan?

Arvonnassa ovat automaattisesti mukana kaikki happyolive.fi -verkkokaupasta 9.5.-18.5.2023 tilauksen tehneet riippumatta tilauksen sisällöstä tai koosta, tai tänä aikana verkkokaupassa erillisen osallistumislomakkeen ja -kyselyn täyttäneet. Arvonta suoritetaan perjantaina 19.5.2023 ja voittajalle ilmoitetaan ensin henkilökohtaisesti. Voitto sisältää suorat meno-paluulennot Kreetalle Finnairilla tai Norwergianilla sekä osallistumisen viikon mittaiseen oliivinkorjuumatkaan lokakuussa 2023 sisältäen majoituksen omassa yksityisessä huoneistossa Vamosin kylän Fabricalla sekä kaikki matkaan kuuluvat ohjelmat ja ruokailut. Matkan vetäjänä toimii Happy Oliven perustaja Merja ja vastuullisena matkanjärjestäjänä Kreetan Maku Oy. Jos oliivinkorjuumatkan päivämäärät eivät voittajan kalenteriin sovi, voidaan vaihtoehtoisesta matkasta sopia. Palkinnon arvo on n. 1 800 euroa.


Tilaa tuoretta öljyä ja voit voittaa paikan oliivinkorjuumatkalle!

happyolive.fi

bottom of page