top of page

Paikallista palvelua globaalilla verkostolla – varmasti ja ketterästi


"Meillä on tehtaat Suomessa, Kiinassa ja Kroatiassa. Usean tehtaan malli mahdollistaa toimitusketjun optimoinnin ja globaalin palvelun. Valmistamme tuotteet aina siellä, missä se on kokonaisuuden kannalta järkevää", Crimppi Oy:n toimitusjohtaja Timo Harri ja tehtaanjohtaja Heli Toppinen kertovat.


Johdinsarjoja, valokuitukaapeleita sekä sähkömekaniikan kokoonpanopalveluita tarjoava Crimppi Oy on johtava asiakaslähtöinen sähkö- ja elektroniikkateollisuuden alihankkija. Crimppi tarjoaa Alihankinta-tapahtuman teeman mukaisesti paikallista palvelua globaalilla verkostolla ja lupaa asiakkaiden käyttöön markkinoiden nopeimmat toimitukset, joustavimmat kokonaispalvelut ja globaalit resurssit.


Olemme alamme johtava toimija Suomessa ja teollisuuden johdinsarjoissa merkittävän kokoinen toimija globaalisti, jos jätetään autoteollisuus pois", Crimppi Oy:n toimitusjohtaja Timo Harri toteaa.


Crimppi tekee johdinsarjojen lisäksi myös sähkömekaanisia kokoonpanoja osakokoonpanoista aina valmiiksi tuotteiksi asti.


"Toimintamme perusta on asiakaslähtöisyys ja joustavuus. Sovitamme toimintamme aina asiakkaiden tarpeiden mukaan", tehtaanjohtaja Heli Toppinen kertoo.


Varmistetut toimintaketjut


Trendinä Suomessa ja maailmalla on viime vuosina ollut toimitusketjujen lyhentäminen ja varmistaminen.


"Varmistamme tuotteidemme saatavuuden käyttämällä hyväksi eri maissa sijaitsevia tehtaitamme. Meillä on tehtaat Suomessa, Kiinassa ja Kroatiassa. Usean tehtaan malli mahdollistaa toimitusketjun optimoinnin ja globaalin palvelun", Harri sanoo.


Crimppi on omassa toimintakentässään poikkeuksellinen yritys sikäli, että se on vahvasti panostanut valmistukseen myös Suomessa, jossa Vaasan tehtaalla työskentelee noin 160 henkeä.


"Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä toimintamme laajuuteen ja reagointikykyyn Suomessa etenkin viime vuosien haastavina aikoina. Olemme jopa siirtäneet tiettyä tuotantoa Kiinasta Suomeen pandemian aikana", Harri kertoo.


Crimppi on ketterä toimija, joka tarjoaa räätälöityjä palveluita asiakkaan tarpeiden mukaan.


"Joku asiakas haluaa tuotteet todella nopeasti päivän toimitusajalla, ja toisella on tarve tosi nopeille tuotemuutoksille. Me pystymme siihen. Meillä on tahtotila menestyä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Valmistamme tuotteet aina siellä, missä se on kokonaisuuden kannalta järkevää", Toppinen kertoo.


Tiiviisti mukana vihreässä siirtymässä


Vihreän siirtymän toimialat kasvavat voimakkaasti ja viime vuosi olikin Crimpin kaikkien aikojen paras vuosi.


"Alkuvuosi on lähtenyt myös vauhdikkaasti liikkeelle. Tavoitteenamme on jatkaa vahvaa kasvua myös tulevaisuudessa. Meillä on potentiaalia palvella kasvavien toimialojen uusia asiakkaita. Uusiutuva energia ja esimerkiksi liikenteen sähköistyminen ovat jatkossakin meille tärkeitä toimialoja", Harri kertoo.


Crimpillä on nyt kaikkiaan lähes 400 työntekijää ja henkilöstömäärä on reippaassa kasvussa.


"Tällä hetkellä suunnittelemme uutta tehdasta Balkanin alueelle. Tavoitteena on, että rakennettavan tehtaan liikevaihto olisi jo ensi vuonna useamman miljoonan euron luokkaa ja työntekijöitä olisi lähivuosina reilusti yli sata henkeä", Toppinen kertoo.


Vastuullinen työnantaja


Kansainvälisenä konsernina ja satojen ihmisten työnantajana Crimppi on sitoutunut ihmisoikeuksien kunnioittamiseen ja ympäristönsuojeluun kaikissa toiminnoissaan.


"Haluamme, että Crimppi on maailmanlaajuisesti työntekijöilleen paras paikka työskennellä. Toimimme esimerkiksi Kiinassa samoilla periaatteilla kuin Suomessa", Toppinen painottaa.


Lisätietoja: https://www.crimppi.com/fi/etusivu/bottom of page