top of page

Pieni venttiili, isot säästöt


Energiaremonttiin tai uudiskohteeseen oikein tehty pieni lisäsatsaus tuo nopeasti energiasäästöjä. Myös ahtaisiin tiloihin helposti asennettava älykäs TA-Smart -säätöventtiili kerää ja mittaa dataa reaaliajassa lämmitysja jäähdytysjärjestelmästä. Se myös reagoi automaattisesti ja erittäin tarkasti virtausolosuhteiden muutostarpeisiin.


Kiinteistöjen energiaremonttien toteutuksissa on monta päänsärkyä ja uudiskohteissakin on tärkeää saada valittua laadukas, mahdollisimman huoltovapaa sekä muutoksiin automaattisesti ja optimaalisesti sopeutuva lämmitys- ja jäähdytyslaitteistokokonaisuus.


Säätöventtiilit ovat aina olleet tärkeässä roolissa virtausten säätämisessä, mutta uusimmat niistä ovat jo paitsi älykkäitä myös äärimmäisen tarkkoja.


”Markkinoilla on nyt voimakas tarve tarkkaan ajantasaiseen energian mittaamiseen ja energiavirtojen säätämiseen. Ruotsissa emoyhtiömme lanseerattua uuden TA-Smart -venttiilin saatiin käyttökohteissa vahvistettua se, mikä testikohteissa jo oli ilmennyt. TA-Smart -venttiili pystyy säätämään ja mittaamaan tehoa myös alhaisilla virtaamilla tarkan jatkuvan virtausmittauksen ansiosta, mikä nopeuttaa merkittävästi säätöprosessia”, kertoo IMI Hydronic Engeneering toimitusjohtaja Jorma Kukkonen Vantaan showroom-tiloissa.


”Energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Venttiilimme mahdollistaa reaaliaikaisen energian säädön, datan keruun ja seurannan, minkä avulla voidaan saavuttaa huomattavia energiasäästöjä ja esimerkiksi olla askel lähempänä energiatehokkuussertifiointia”, vahvistaa tekninen päällikkö Mikko Lättilä.


IMI: MAAILMANLAAJUINEN TOIMIJA, PAIKALLINEN PALVELU

Kukkosella ja Lättilällä on pitkä, monipuolinen kokemus vesikiertoisista lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmistä. ”Olemme alan ainoa toimittaja, joka pystyy pumppuja lukuun ottamatta tarjoamaan kaikki komponentit, joita vesivirtojen säätämiseen tarvitaan. Tämän lisäksi meillä on vankka osaaminen after sales -puolella eli asiakas saa meiltä apua vaikkapa mitoituksessa ja tarvittaessa paikan päällä myös asennuskohteessa”, Kukkonen kiteyttää.


Maailmalla on huomattu uuden älykkään TA-Smart -säätöventtiilin edut, asennuksen helppous sekä erinomainen tekninen tuki. ”Esimerkiksi itävaltalaisessa tuotantokohteessa valintaan vaikuttivat kompakti koko sekä matalien virtaamien säätö. Singaporessa puolestaan data centerin jäähdytyksessä päädyttiin venttiiliimme sen säädettävyyden, vasteajan ja tarjoamamme asiakastuen vuoksi”, Lättilä lisää


Kompakti TA-Smart -venttiili on kiinteistöjen lämmitykseen ja jäähdytykseen tarkoitettu älykäs, reaaliajassa poikkeuksellisen tarkasti reagoiva säätöventtiili, jonka avulla saavutetaan aikaisempaa helpommin merkittäviä energiasäästöjä. Integroitu lämpötila-anturi, standardipituus, moneen eri järjestelmään liitettävyys, älypuhelimella luettavuus, helppo asennettavuus, vain neljä liitosta minimoi vuotoriskit – TA-Smart taipuu moneen kohteeseen, myös ahtaisiin tiloihin ja vanhoihin saneerauskohteisiin.


https://www.imi-hydronic.com/

bottom of page