top of page

Planproof on saanut ELY-keskuksen kehittämispalveluista työkaluja liiketoimintaan sekä vertaistukea


Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuskusten valtakunnallisia palveluja, joiden avulla pk-yritykset voivat kasvattaa osaamistaan ja kehittää liiketoimintaansa


Kouvolalainen suuria kansainvälisiä teollisuusasiakkaita palveleva suunnitteluja konsultointitoimisto Planproof Oy osallistui ELY-keskuksen järjestämään markkinoinnin ja asiakkuuksien koulutukseen. Toimitusjohtaja Jani Nikula korostaa vertaistuen merkitystä.


"Vaikka osallistujat tulivat eri aloilta, ongelmamme olivat yllättävän samoja. Keskustelut toivat uusia näkökulmia boksin ulkopuolelta", hän kuvailee.


Markkinoinnin salkkuun saatiin koulutuksessa runsaasti työkaluja, brändinäkökulman kehittämisestä sisällöntuotantoon ja verkkosivujen sovelluksiin. Nikula kehuu kouluttajia ja luennoitsijoita todella innostaviksi.


"Koulutuksen jälkeiset päivät ovat inspiroivia. Koenkin, että opit kannattaa viedä nopeasti käytäntöön ja oppimateriaaliin palata myös myöhemmin hakemaan ahaa-elämyksiä."


Nikulan mukaan on myös hyvä huomata, että ELY-keskuksen palvelut ovat sekä ajallisena että rahallisena panostuksena pieniä suhteessa yrityksen saamaan hyötyyn.


Planproofilla Koulutus-palvelu todettiin niin toimivaksi, että sen sisältämien muutaman konsultointipäivän jatkoksi yritys päätti hakea tänä syksynä myös Konsultointi-palvelua. Sekä Nikula että ELY-keskuksen asiantuntijat korostavat, että koulutus voikin antaa mahdollisuuden tunnistaa asioita, joihin apu löytyy muista palveluista.


"Palveluista saatavat opit, kokemus ja taustatuki ovat kokonaisuus, jotka antavat takuuvarmasti potkua kasvuun", Nikula summaa.


Pienin askelin kohti suurta

Planproof Oy ei ole ainoa tyytyväinen ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelujen käyttäjä kertovat Riikka Huhtanen-Pitkänen ja Päivi Vaarala ELY-keskuksesta. Kehittämispalvelut sopivat hyvin kaikille yrityksille, jotka kaipaavat tukea kasvuun. Palveluiden tuottajiksi ELY-keskus on valinnut laadukkaita asiantuntijayrityksiä.


"Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta, että palvelujemme antamia oppeja on helppoa soveltaa yrityksen arkeen. Melko pienilläkin panostuksilla voi olla suuri vaikutus yrityksen kehitykseen", kertoo Riikka Huhtanen-Pitkänen.


Päivi Vaarala korostaa, että koulutuksissa varsinaisen sisällön lisäksi mahdollisuus tavata muita yrittäjiä on tärkeä osa palveluja.


"Verkostoituminen ja yhdessä tekeminen koetaan koulutuksen suolaksi", hän toteaa.


Lisää tietoa ja alkavien koulutusten aikataulut löytyvät osoitteesta: www.yritystenkehittamispalvelut.fi

bottom of page