
Yhä useampi Suomessa rekisteröitävä uusi auto on ladattava hybridi tai täyssähköauto. Vuoden 2023 alkupuolen lukujen valossa ladattavien autojen osuus on jo yli 50 prosenttia ensirekisteröidyistä autoista. Tämä tarkoittaa, että yritysten tulee kiinnittää huomiota sähköautojen lataukseen kasvavassa määrin.
Ratkaise lataus palvelulla
Sähköauton lataaminen ei saa aiheuttaa kenellekään ylimääräistä päänvaivaa.
"Kilowattien saaminen auton akkuun on tässä yhtälössä se yksinkertaisin asia. Me Plugitilla panostamme palveluun niin, ettei auton lataamisesta tarvitse murehtia. Esimerkiksi yritysten työntekijöille pystymme tarjoamaan saumattoman latauspalvelun niin kotona, työpaikalla kuin työmatkallakin. Varmistamme, että latausta löytyy sieltä missä sitä tarvitaan", kertoo Plugitin palveluliiketoiminnan kehityksestä vastaava Ossi Mörö.
Voimme tarjota sähköisen ajokaluston lataamisen myös puhtaasti palveluna, ilman raskaita alkuinvestointeja. Plugit vastaa tarvittaessa koko latausjärjestelmän toteuttamisesta avaimet käteen -periaatteella ja asiakas voi halutessaan valita joko kuukausimaksullisen palvelumallin tai vaihtoehtoisesti latauslaitteiden käyttöasteeseen perustuvan mallin. Palvelusopimukseen voidaan määritellä erikseen myös huollon ja ylläpidon vasteajat sekä sopia kapasiteetin kasvattamisesta.
Oikeanlainen lataus tarkoittaa tehokasta ajankäyttöä
Kun työsuhdeauto on sähköauto, auton oheen liitetään yleensä kotikiinteistöön asennettava latauslaite tehokasta ja turvallista kotilataamista varten. Kotona auton lataaminen käy kätevästi esimerkiksi yöaikaan. Kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta lataukseen kotona, joten sähköauton lataaminen työpaikalla on tervetullut työsuhde-etu sähköautoilijoille. Myös yrityksessä vierailevat asiakkaat ja yhteistyökumppanit arvostavat mahdollisuutta ladata ajoneuvoja kiinteistöissä asioinnin aikana.
Julkinen latausverkosto mahdollistaa sähköautoilevien yritysasiakkaiden palvelemisen entistä paremmin. Vapaasta autoedusta nauttiva autoilija voi ladata ajoneuvoaan julkisilla latauspisteillä ja lataamisesta aiheutuvat kulut hoituvat yhdellä laskulla, ilman hallinnollista hässäkkää ja kuittirumbaa. Älykkään latauslaitteen ja latausavaimen avulla ladattu energia saadaan laskutettua suoraan työnantajalta.
Latausratkaisussa on syytä huomioida latausjärjestelmän skaalautuvuus, selkeä ylläpitomalli ja mahdolliset laskutustarpeet, esimerkiksi energiankulutuksen kohdistamisen lataajaan eli käyttäjään. Lisäksi kuukausitasolla voidaan seurata kokonaiskulutusta toimipaikka- ja yrityskohtaisesti.