top of page

Puolustusteollisuuden suunnannäyttäjä Saab nojaa suomalaiseen osaamiseenTuotekehityksen kärjessä oleva Saab Finland jatkaa kasvuaan. Ensimmäinen Suomessa suunniteltu ja valmistettu tuote on jo sarjatuotannossa.


MONET MUISTAVAT SAABIN edelleen autoista, vaikka autoihin liittyvä liiketoiminta eriytettiin jo vuonna 1990. Nykypäivän Saab on Pohjoismaiden suurin puolustusteollisuuskonserni, joka panostaa erityisesti pitkäjänteiseen tuotekehitykseen. Laaja tuoteportfolio kattaa puolustus- ja turvallisuusteollisuuden tuotteita sukellusveneistä hävittäjiin.


Saab käyttää tuotekehitykseen vuosittain peräti viidenneksen liikevaihdostaan.


“Tähtäämme siihen, että tuotteemme olisivat kehityksen kärjessä vielä vuosikymmenenkin päästä”, Saabin Suomen maajohtaja Anders Gardberg kertoo.


Mullistava tuote sarjatuotantoon


Saab Finlandilla on konsernin sisällä erittäin vahva ja tunnustettu asema tuotekehityksen johtotähtenä. Gardberg nostaa erityisesti järjestelmien miniatyrisoinnin Suomen kärkiosaamisena.


Uutuustuote Sirius Compact -sensori on konkreettinen esimerkki suomalaisten insinöörien osaamisesta. Se on ensimmäinen Saabin Suomessa valmistama, sarjatuotannossa oleva tuote. Tämä kolmen kilon painoinen pienikokoinen järjestelmä on ainutlaatuinen, sillä kyseisen ratkaisun aiemmat versiot vastaavat kooltaan merikonttia. Pienempi koko madaltaa kustannuksia ja laajentaa huomattavasti tuotteen käyttömahdollisuuksia.


Saab Puolustusvoimien tukena


Tällä hetkellä Saab tukee Suomen huoltovarmuutta ja puolustuksen suorituskykyä muun muassa Suomen merivoimien käyttämän, Saabin valmistaman 9LV-taistelunjohtojärjestelmän ylläpito- ja kehittämiskeskuksella. Lisäksi Saab osallistuu Puolustusvoimien tutkimusohjelmiin muiden yritysten kanssa ja toimittaa lukuisia eri järjestelmiä ohjuksista koulutussimulaattoreihin.


“Suomen toimintojemme ansiosta Puolustusvoimilla on matala kynnys keskustella kanssamme yhteistöistä. Tavoitteemme on nostaa puolustusteollisuuden tuotekehityskykyä sekä rikastuttaa sitä ekosysteemin jatkuvalla kehittämisellä”, Gardberg kuvailee.


Saab rekrytoi jatkuvasti uusia asiantuntijoita. Tutustu avoimiin työpaikkoihin tai jätä avoin hakemus osoitteessa www.saab.fi


Twitter ja Facebook: @SaabFI

bottom of page