top of page

Raahen piilotetut helmet - luonnon luksusta ja uniikkeja elämyksiä kauniissa wanhassa kaupungissaOletko ajatellut lähteväsi lomalle Raahen seudulle? Moni ei ehkä ole ja hyvä niin, sillä se tarkoittaa, että pääset nauttimaan alueen monipuolisesta matkailutarjonnasta rauhassa.


Miltä tuntuisi hengittää syviä palleahengityksiä ruuhkattomalla hiekkarannalla? Jalkojen alla hienoa valkoista hiekkaa ja ihailtavanasi aavat merimaisemat. Se on mahdollista Tauvon upealla rannalla Siikajoella. Rentoutuisitko, jos saisit kävellä omassa rauhassa keskustasta metsään, josta löydät kaupungin ylläpitämät nuotiopaikat kauniilla maisemilla? Sen voit toteuttaa Raahessa. Haluaisitko kalastaa tai vain nauttia hyvän kirjan lukemisesta kosken kohinaa kuunnellen? Niistä voit iloita Pyhäjoen Koskipuistossa.


Oman tilan ja upean luonnon lisäksi alueella on tapahtumia, jolloin jostain talojen uumenista ihmiset ilmestyvät virkistymään yhdessä hyvästä musiikista, ostosten tekemisestä ja lämpimistä kohtaamisista. Wanhan Raahen kaduilla voi nauttia historian siipien havinasta ja poiketa vaikka kahville tai ostoksille, tai vain istahtaa Pekkatorin laidalle unelmoimaan täydellisestä elämästä pikkukaupungissa.Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä 1800-luvun puukaupungeistamme. Pastellin väristen kortteleiden sisältä löydät aivan uniikkia majoitusta, kahvittelua ruusukupeista ja pieniä putiikkeja. Lähde Raahen Matkailuoppaiden opastetuille teemakierroksille tai kierrä ja kuuntele tarinat Glopas-ääniopassovelluksen kautta. Raahen seudun piilotetut helmet - luonnon luksusta ja uniikkeja elämyksiä kauniissa wanhassa kaupungissa Suomen vanhimman paikallismuseon, Raahen museon hurmaavissa kohteissa tutustut merenkulun, kaupan, taiteen ja entisraahelaisten historiaan.


Raahen edustan kompakti retkeilysaaristo kantaa ylpeänä titteliä Vuoden Retkikohde 2016. Saariston suojassa opit melonnan ja suppailun taidot turvallisesti ohjaajan kanssa, avomeren aallokko ja retki saarelta toiselle soveltuu mainiosti kokeneemmalle melojalle. Yövy retkelläsi vaikka historiallisessa Luotsituvassa. Vietä ihana kesäpäivä Taskun autiosaaren hiekkarannalla, tutustu maankohoamisen ilmiöihin Iso-Kraaselin luontopolulla ja nauti rauhasta Kallan kivikkoisilla rannoilla. Matka saariin kestää vain 20 minuuttia. Saaristoristeilyllä ja Island Hopping retkillä näet myös historialliset pookimajakat.


Golfin ystäville tarjolla on ruuhkaton pelielämys, vaikka keskiyön auringossa. Maastopyöräilijöillekin löytyy välineet ja polkuja ajettaviksi metsäreiteillä, suoluonnon keskellä ja penkkateillä. Vaeltajaa odottavat polut, yöpymislaavut ja metsäkämpät sisämaan vaihtelevissa maisemissa.Sillä minne pääsi päivän päätteeksi kallistat on väliä. Olisiko mieleisesi majoitus boutique hotelli historiallisilla tarinoilla höystettynä vai viihtyisä kaupunkihotelli palvelujen äärellä?


Lisää vinkkejä mukavaan lomaan yksin, kaksin tai koko perheellä www.visitraahe.fi


Ajankohtaista tietoa mm. tapahtumista www.facebook.com/visitraahe


Löydä ja jaa parhaat elämykset @visitraahe #visitraahe www.instagram.com/visitraahe


Lisää kesäkalenteriisi ainakin:

bottom of page