top of page

Rothin vesikiertoisella lattialämmitysjärjestelmällä lisää asuinmukavuutta ja energiansäästöäYleisesti luullaan, että lattialämmityksen asentaminen vanhaan taloon on työlästä, hidasta ja sotkuista. Meillä on kuitenkin helpompi tapa. Tässä on viisi tavallista kysymystä ja vastausta lattialämmitysremontista.


1. Eikö lattialämmitysremontti ole hankalaa?


Helpoin ja nopein tapa asentaa matalarakenteinen lattialämmitys on käyttää Roth asennuslevyä vanhan pohjan päällä. Jos vanha lattia on tasainen ja tukeva, lattialämmityslevyt voidaan parhaimmillaan asentaa jopa vanhan lattiamateriaalin päälle.


2. Kuinka kauan lattialämmitysremontti kestää?


Roth Compact® -asennuslevyjä käyttäessä lattiavaluja ei tarvitse tehdä. Tämän ansiosta pienen lattialämmitysremontin voi tehdä jopa päivässä.


3. Paljon lattialämmitys nostaa lattiaa?


Esimerkiksi Roth Compact® -järjestelmässä rakennekorkeus on vain 14 tai 25 mm, joten lattian pinta ei nouse niin paljon kuin yleensä lämmitysremonteissa.


4. Säästääkö lattialämmitys?


Kyllä. Ihanteellisen lämmönjakauman ansiosta sisälämpötilaa voidaan laskea noin 1–2 °C alhaisemmaksi kuin patterilämmityksessä, ilman että lämpötila koetaan viileämmäksi. Tämä säästää jo noin 5–10 % lämmitysenergiassa. Lisäksi lattialämmityksessä kiertävä vesi on viileämpää kuin patteriverkostossa – tämä pienentää energiahukkaa ja parantaa useimpien lämmönlähteiden hyötysuhdetta. Lattialämmitys toimii erityisen hyvin maalämpö-, ilmavesilämpö- ja poistoilmalämpöpumpun kanssa. Saat enemmän lämpöenergiaa samalla sähkömäärällä.


5. Mitä lattialämmityksen asentaminen maksaa?


Hinta riippuu monesta eri tekijästä. Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan asentaa monella eri tavalla, ja siksi on vaikea antaa hintaa ilman tarkkoja kohdetietoja. Parhaiten vesikiertoisen lattialämmityksen hinta selviää tekemällä tarjouspyyntö osoitteessa www.lamporemontti.fi.


Roth Finland Oy myy ja markkinoi kattavia käyttövesi- ja lattialämmitysjärjestelmiä ja on osa saksalaista Roth Industries Gmbh:n perheomistettua konsernia.


Aloita lattialämmityksen suunnittelu osoitteessa www.lamporemontti.fi tai kysy tarjousta omalta LVI-asentajaltasi.

bottom of page