top of page

SÄHKÖAUTOJEN LATAUSPISTEIDEN TARVE KOVASSA KASVUSSA

– älykäs latauksen hallintajärjestelmä HedCharge leikkaa energialaskua ja auttaa vastaamaan lain vaatimuksiin

Sähköautojen määrä on räjähdysmäisessä kasvussa. Koteihin, taloyhtiöihin ja työpaikoille tarvitaan merkittävästi lisää sähköautojen latausasemia kiihtyvällä tahdilla. Samaan aikaan olemme kuitenkin keskellä energiakriisiä. Sähkön määrää voidaan joutua rajoittamaan, kun sähköverkkoa uhkaa käyttökatkot sähkön säästämiseksi. Isommissa kiinteistöissä astuu lisäksi voimaan laki rakennusten varustamisesta latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä.


Hedtec Oy on kehittänyt ratkaisun - älykkään sähköautojen latauksenhallintajärjestelmän HedChargen.


HedChargen avulla voidaan varmistua siitä, ettei kiinteistön sähköliittymää koskaan kuormiteta liikaa ja toisaalta vältetään myös kallis investointi suurempaan sähköliittymään. Lisäksi on mahdollista ajoittaa lataus aina vuorokauden edullisempaan ajankohtaan pörssisähkön hinnan mukaan.


"HedCharge hallintajärjestelmämme avulla latausasemien sähkönkäyttöä voidaan siirtää korkean kulutuksen ja hinnan tunneilta edullisempaan aikaan. Järjestelmä kertoo myös latausasemien tilatiedot, ilmoittaa mahdollisista toimintahäiriöistä ja kerää historiatietoa, joka mahdollistaa käyttäjien sähkönkäytön laskutuksen. Kuukausimaksullinen hallintajärjestelmä toimii kaikkien eri valmistajien älykkäiden latausasemien kanssa", Hedtec Oy:n liiketoimintapäällikkö Mikael Pekkarinen summaa.


Latausten hallinta kiinteistöautomaation ja muun talotekniikan kanssa samaan järjestelmään Pekkarisen mukaan yksi HedCharge-hallintajärjestelmän parhaista ominaisuuksista on liitettävyys –järjestelmä on luotu Tridiumkiinteistöautomaatiojärjestelmän pohjalle, jolloin sama järjestelmä voi hallita latausasemien lisäksi myös esimerkiksi kiinteistön ilmanvaihtoa, valaistusta ja lämmitystä.


Samaan järjestelmään voidaan integroida myös turvajärjestelmät sekä aurinkopaneelien tuottojen älykäs ohjaus. Kaikkea kiinteistön talotekniikkaa voidaan hallita siis yhdestä helppokäyttöisestä käyttöliittymästä.


Lisätietoja: hedtec.fi

bottom of page