top of page

SMC:n avulla laitevalmistajat voivat suunnitella energiatehokkaampia laitteita


Alkuperäiset laitevalmistajat suunnittelevat yleensä pneumaattiset laitteensa toimimaan seitsemän baarin paineella. Maailman suurin pneumatiikkatuotteiden valmistaja SMC on kuitenkin huomannut, että laskemalla paineen neljään baariin loppukäyttäjät voivat säästää jopa 29 prosenttia käyttöenergiasta.


Monissa teollisuusyrityksissä on jo nyt siirrytty neljän baarin käyttöpaineeseen ja SMC:llä uskotaan, että energiatehokkuusvaatimusten lisääntyessä tästä tulee vähitellen valmistajien standardi.


”Laitevalmistajien on syytä alkaa varautua tähän muutokseen. Tekemällä siirtymän nyt on mahdollista ottaa alan edelläkävijän asema. Vaikka muutos voi vaikuttaa haastavalta, oikean teknologiakumppanin kanssa se sujuu varmasti”, kertoo SMC:n energiatehokkuusasiantuntija Pauli Korkolainen.


Käyttöpainetta vähentämällä saatavat säästöt voivat olla huomattavia, jopa 29 prosenttia loppukäyttäjän energiankulutuksesta. Tämän mahdollistamiseksi SMC:n teknologia-asiantuntijat Japanissa hakevat jatkuvasti uusia, tehokkaampia tapoja toimia.


”Uskomme, että esimerkiksi kompaktimmat ja kevyemmät komponenttiratkaisut ovat suunta eteenpäin. Tämä tarkoittaa paitsi pienempiä logistisia kustannuksia ja vähemmän tilantarvetta, hyvin usein myös pienempää paineilman tarvetta”, Korkolainen esittelee.


USEITA TAPOJA TEHOSTAA

Suurin osa yrityksistä hakee tällä hetkellä säästöjä, tyypillisesti sekä kustannuksiin että ilmastopäästöihin. SMC:n ratkaisuja hyödyntämällä voidaan ottaa askelia oikeaan suuntaan.


Yksi sen luomista tehokkuutta tuovista ratkaisuista on ZH-X185 virtauksenvahvistin, joka moninkertaistaa puhallus- sekä alipainevirtaaman. Tämän avulla paineilman tarpeesta voidaan vähentää jopa 70 prosenttia. Toinen energiatehokkuutta maksimoiva esimerkki ovat ISO-standardin ulkopuoliset sylinterit, jotka on optimoitu vastaamaan sekä asiakkaiden kompaktius- että energiatehokkuusvaatimuksiin.


Käytettävien komponenttien lisäksi tärkeässä roolissa energiatehokkuuden kehittämisessä on oikeanlainen asiantuntija-apu.


”Voimme SMC:llä etsiä sekä laitevalmistajan että loppukäyttäjän kannalta optimaalisia vaihtoehtoja. Jos olemme mukana mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, voimme suunnitella jokaiselle pneumaattiselle komponentille oikean koon ja varmistaa, että energiaa säästyy ilman että laitteen suorituskyky laskee”, Korkolainen summaa.https://www.smc.eu/fi-fi


  • SMC on maailman suurin pneumatiikkatuotteiden valmistaja ja automaatioratkaisujen tuottaja

  • Japanissa yli 60 vuotta sitten perustettu SMC toimii tänä päivänä yli 83 maassa, tukien asiakkaitaan 20 800 asiantuntijan voimin

  • Suomessa SMC:ltä löydät asiantuntevan myynnin, teknisen tuen ja pääkonttorin yhteydessä sijaitsevan Suomen kattavimman pneumatiikkavaraston sekä asiakaskohtaisia ratkaisuja tuottavat kokoonpanopalvelut

bottom of page