top of page

SokoPro auttaa asiakkaitaan pysymään mukana rakennusalan murroksessa


SokoPro kävi viime vuonna läpi merkittävän muutoksen, kun sen omistus vaihtui. Tavoitteena on kuitenkin säilyttää asiakkaisiin tuttu ja luotettu tapa toimia. Uusi toimitusjohtaja Janne Öysti näkee, että SokoPron keskeinen rooli on auttaa asiakkaita tilanteessa, jossa sekä tuottavuuden että vastuullisuuspanostusten tulee kasvaa.


SokoPro on Suomen johtava rakennusprojektien asiakirjahallinnan SaaS-ratkaisu. Ratkaisusta poikkeusellisen tekevät esimerkiksi sen api-rajapintojen määrä sekä skaalautuvuus.


Viime vuonna SokoPron osti iBinder Group, joka tunnetaan rakennus- ja kiinteistöalan tiedonhallinnan asiantuntijayrityksenä. Tänä kesänä SokoProta luotsaamaan saatiin uusi toimitusjohtaja Janne Öysti, jonka tausta on laadukkaan tietomallinnuksen (BIM) edelläkävijä Solibrista sekä ABB globaaleista Smart City & Data - liiketoiminnoista.


"Tärkein odotukseni tulevaan on se, että asiakkaamme menestyvät ja me kasvamme. Olemme ankkuroituneet megatrendeihin, kaupungistumiseen, vastuullisuuteen ja digitalisaatioon. Yhtä lailla työskentelemme myös rakennusalan tärkeimpien trendien, kuten BIMin parissa", Öysti aloittaa.


Datan arvo kasvaa edelleen

Globaalin kokonaistuottavuuden kasvaessa rakennusala menestyy aiempaa huonommin, samalla rakennusala tuottaa suurimman osan hiilipäästöistä. Öysti näkee, että ratkaisevassa roolissa tilanteen parantamisessa on datankäyttö.


"Datan menetykset hankkeen aikana laskevat tuottavuutta, ja tätä voidaan taklata yhdellä tietopankilla. Samalla data on välttämätön osa rakennusten elinkaaren hallinnassa."


Vähähiilisyyden ja elinkaariajattelun tukemiseksi SokoProhon integroidaan nyt myös iBinderin omistaman SundaHusin ratkaisut, jotka tarjoavat esimerkiksi tietoa rakennusmateriaalien ympäristökuormasta.


Öysti näkee, että SokoPron positiivisiin tulevaisuuden näkymiin vaikuttavat oman tuotteen kehittymisen lisäksi merkittävästi myös omat työntekijät sekä omistajat.


"Meillä on asiantunteva, poikkeuksellisen seniori tiimi, joka kasvaa ja kykenee toimimaan haasteellisissa ja muuttuvissa olosuhteissa. Myös omistuspohjamme ja hallituksemme ovat asiakasorientoituneita ja saamme sieltä hyvää ohjausta", hän kiittää.


SokoPro on mukana BIM World Munich messuilla 22.–23. marraskuuta viemässä suomalaista osaamista eteenpäin osana Suomen BIM paviljonkia.


Messuilla esitellään SokoProta ja sen uusimpia ominaisuuksia, kuten SokoPron tietomallien esikatselutyökalua.


Osastolla voi seurata live demoja molempina messupäivinä sekä tavata SokoPron asiantuntijoita.


Lisätietoja: www.bim-world.de/finnish-bim-pavilion

bottom of page