top of page

ST1 BUSINESS -PALVELUKOKONAISUUS HELPOTTAA JA TEHOSTAA LIUTTU LOGISTIIKAN ARKEA


Liuttu Logistiikka ja St1 ovat tehneet yhteistyötä jo lähes 20 vuoden ajan. Liuttu otti ensimmäisten joukossa käyttöönsä uuden, yrityksen tehokkuutta ja kuljettajien arkea helpottavan St1 Business -palvelukokonaisuuden. Pitkäaikaisen yhteistyökumppanin lanseeraama, paljon odotettu palvelu on toiminut moitteetta.


uomalainen tavaraliikenneyhtiö Liuttu Logistiikka on jo parin vuosikymmenen ajan tehnyt yhteistyötä niin ikään kotimaisen St1-energiayhtiön kanssa. Pirkanmaalla, Satakunnassa ja EteläPohjanmaalla toimiva perheyritys työllistää reilut sata henkeä ja se operoi kumppaneiden kaluston lisäksi 40 omalla ajoneuvolla. Asiakaskohtaamisia viikossa kertyy yli 10 000.


Liutun ja St1:n pitkän yhteisen matkan taustalla on mutkaton ja sujuva yhteistyö. St1:llä on tunnetusti laaja asemaverkosto Suomessa, ja Pohjoismaisella tasolla se operoi lähes 1300 St1 ja Shell -asemaa. Liutun henkilöstö arvostaa erityisesti miehitettyjä asemia sekä toimivaa kaupunkien sisäistä verkostoa. Lähiasemien henkilöstö on tullut kuljettajille tutuiksi.

”Kuljetusmatkat ovat yrityksessämme maltillisia, sillä olemme keskittyneet viimeisen kilometrin logistiikkaan. Meille inhimilliset kohtaamiset ovat tärkeitä ja se, että asemat tankkaavat kaluston lisäksi kuljettajat”, sanailee Liuttu Logistiikan toimitusjohtaja Tommi Rannisto.


Yhteisiä arvoja kumppaneiden välillä ei voi sivuuttaa: kotimaisuus, inhimillinen ote työhön sekä vastuullisuus. Rannisto hehkuttaa kaikkia neljää asiakasvastaavaa, joilta on saanut rentoa ja asiantuntevaa palvelua koko yhteistyön ajan.


"ST1 BUSINESS -KOKONAISUUS PARANTAA KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISYYTTÄ, TYÖVIIHTYVYYTTÄ, TURVALLISUUTTA, HALLINNOINTIA SEKÄ PIENENTÄÄ VÄÄRINKÄYTÖSTEN RISKIÄ."


”Tapaamiset ovat säännöllisiä ja pidän tärkeänä briiffejä, joissa kuulen, mitä uutta energiarintamalla on tapahtumassa”, Rannisto mainitsee. St1:n myyntipäällikkö, Liuttu Logistiikan asiakasvastaava Anthony Sundström jatkaa: ”Yhteistyö on aitoa ja palaute nähdään mahdollisuutena kehittyä. Voi kertoa asiat niin kuin ne ovat sekä ehdottaa että kysyä rohkeasti. Meille on tärkeää tehdä yhdessä kestävää ja läpinäkyvää liiketoimintaa.”


St1:n visiona on olla johtava hyvän CO2-energian valmistaja sekä myyjä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yritys kartoittaa uusia mahdollisuuksia jatkuvasti ja investoi uusiutuvaan energiaan. Ilmastonmuutosta hillitsevää toimintaa arvostaa myös kuljetusalan ammattilainen.


”Tuemme toisiamme julkisissa keskusteluissa, lisäämme tietoisuutta ja pohdimme, kuinka tulevaisuuden päästöihin voi vaikuttaa”, Rannisto selittää.


St1 Business on moderni tapa maksaa

Liuttu otti käyttöönsä jo beta-versiovaiheessa St1:n juuri lanseeraaman St1 Business -palvelukokonaisuuden, johon kuuluu Omat sivut -hallinnointi sekä St1 Business Suomi -sovellus. Ranniston mukaan palvelua on odotettu yrityskäyttöön kuin kuuta nousevaa ja ensikokemuksen mukaan se on toiminut moitteetta: ”Fyysisen kortin sijaan käytetään puhelinta, mikä tekee kortin säilyttämisestä ja tankkaamisesta mutkatonta. Kuljettajan ei tarvitse talvipakkasella viettää ylimääräistä aikaa ulkona, vaan sovelluksesta valitaan mittari, kilometrilukemien tallentaminen onnistuu ajoneuvosta käsin ja kuitti säilyy kätevästi sähköisessä muodossa.” Sundström lisää: ”Sovelluksen avulla voi myös tehdä asemahakuja esimerkiksi ammattiliikenteen, polttoaineen laadun tai palveluvaihtoehtojen mukaan.”


St1 Business -kokonaisuus parantaa käyttäjäystävällisyyttä, työviihtyvyyttä, turvallisuutta, hallinnointia sekä pienentää väärinkäytösten riskiä. Oli sitten kyse pienestä yhden ajoneuvon toimijasta tai suuremmasta organisaatiosta, yrityksen näkökulmasta korttien hallinta ja käytön seuranta on vaivatonta.


”St1 Business tuo asiakkaan liiketoimintaan tehokkuutta ja hallittavuutta. St1 Business Omien sivujen kautta yritys voi kätevästi tilata uusia kortteja, hallinnoida korttien käyttöä, tutkia ostotapahtumia sekä samalla pysyä paremmin kartalla kustannuksista”, Sundström alleviivaa.

bottom of page