top of page

Suomalaisyrityksessä on kehitteillä ainutlaatuisen tehokas tapa puhdistaa vettä


Shungiitti-mineraali voi osoittautua tulevaisuuden vesihuollon huoltovarmuuden turvaajaksi.


Miltä kuulostaisi teknologia, joka voisi muuttaa meriveden juomakelpoiseksi ja puhdistaa kaupunkien jätevettä? Suomalaisella Prima Carbo Solutionsilla on työn alla ainutlaatuinen patentoitu konsepti, joka voi tulevaisuudessa turvata puhtaan veden saannin globaalisti.


Sähköelektrolyysiin ja magneetteihin perustuva puhdistusteknologia hyödyntää ja vahvistaa grafiitin kaltaisen shungiitti-mineraalin ominaisuuksia. Täysin kemikaalivapaa puhdistusteknologia on osoittautunut erittäin tehokkaaksi tähänastisissa testeissä, muun muassa typen ja fosforin osalta.


Vain vähän energiaa kuluttavien puhdistuskasettien käyttöikä mitataan vuosissa, eikä niistä synny missään vaiheessa ongelmajätettä. Käyttöikänsä päässä oleva shungiitti voidaan hyötykäyttää esimerkiksi maanparannusaineena.


Sivutuotteena energiaa

Vedenpuhdistuksen sivutuotteena vapautuu muun muassa vetyä, jonka talteenottoa ja hyötykäyttöä tutkitaan parhaillaan.


“Tavoitteenamme on luoda modulaarinen, skaalautuva, monipuolinen ja kokonaisvaltaisesti kustannustehokas tuote globaaleille markkinoille. Seuraavaksi meidän täytyy etsiä oikeat yhteistyökumppanit sekä varmistaa rahoitus”, Prima Carbo Solutionsin toimitusjohtaja Reijo Iivari kertoo.

bottom of page