top of page

Taksi Helsingin Head of Sales and Marketing Suvi Viitala uskoo, että brändi lunastetaan teoillaSuvi Viitalan monipuolinen tausta on antanut hyvän pohjan luotsata Taksi Helsingin myynnin ja markkinoinnin tiimejä. Yrityksessä tehdään tällä hetkellä brändiuudistusta, joka pohjautuu jatkuvasti kehittyvään asiakasymmärrykseen.


Suvi Viitala on ennen nykyistä Head of Sales and Marketing -positiotaan ehtinyt kartuttaa ammattitaitoaan monipuolisissa tehtävissä. Hän on työskennellyt niin pörssiyhtiössä kuin startupissa, ja päässyt näyttämään taitonsa niin ostojen, myynnin kuin projektijohtamisen parissa.

”Koen, että eri työtehtävistä saadut opit täydentävät toisiaan”, hän aloittaa.


Startup-maailmasta Viitalaan on tarttunut hyvä ymmärrys kokeilukulttuurin ja nopean reagoinnin merkityksestä.


”Lisäksi on ollut tärkeää tunnistaa yhteistyömahdollisuuksien merkitys. Myös niistä kumppanuuksista, joiden arvo ei ole välittömästi ilmiselvää, voi löytyä jotain todella timanttista.”


Viitala on ollut myös viemässä suomalaista rakennusalan ohjelmistoa kansainvälisille markkinoille.


”Se oli todellinen korkeakoulu liiketoimintamahdollisuuksien hahmottamisesta, kokonaisuuksien kaupallistamisesta ja siitä, miten erilaisia toimenpiteitä eri markkina-alueilla ja kulttuureissa vaaditaan”, hän kertoo.


Oman tiimin onnistumiset ja asiakaskokemuksen kehittäminen inspiroivat


Taksi Helsingille siirtymiseen Viitalaa innoitti mahdollisuus päästä kartuttamaan kokemusta kuluttajapuolen markkinoinnista, B2B-ympäristössä vietettyjen työvuosien jälkeen. Myynti ja markkinointi muodostavat hänen mielestään tiiviin kokonaisuuden, jota täytyy edistää rinta rinnan.


”Ilman myyntiä markkinointiin ei ole varaa, ja ilman markkinointia on todella hankalaa myydä mitään”, hän kuvailee.


Nykyisessä työssään Viitalaa motivoi erityisesti mahdollisuus asiakaslähtöisen brändin kehittämiseen. Viitala luotsaa tällä hetkellä Taksi Helsingin brändiuudistusta, jonka tuloksia on päästy näkemään jo viime syksystä lähtien.


”Tavoitteemme on olla Suomen luotettavin taksiyhtiö sekä viestiä tämä mahdollisimman selkeästi kuluttajille. Brändimme ei ole slogan tai logo, vaan koko asiakaskokemuksemme tulee kertoa luotettavuudestamme taksitoimijana.”


Nyt nähtävää brändiuudistusta on kehitetty vaihe vaiheelta asiakaspalautteisiin ja analytiikkaan perustuen. Ensimmäisenä uusi brändi lanseerattiin yrityksen some-kanavissa, tällä hetkellä se on käytössä esimerkiksi mainonnassa.


Tulevana kesänä on luvassa brändimuutoksen viimeinen vaihe. Tällöin kaikki yrityksen taksit – sen tärkeimmät mainospinnat – ovat saaneet uuden ilmeen.


Taksialan murros määrittää tehtävää työtä


Viitalan mukaan asiakaslupausten lunastaminen on erityisen tärkeää nyt, kun vuoden 2018 taksiuudistuksen myötä alkanut alan murros on syönyt kuluttajien luottamusta.


Hän uskookin, että taksialan tulevaisuudessa taistelu markkinaosuudesta muuttuu kiivaaksi ja voittajiksi nousevat ne taksiyhtiöt, jotka panostavat laatuun ja turvallisuuteen pelkän hintakilpailun sijaan. Taksi Helsingillä tähän panostetaan esimerkiksi kuljettajien ammattitaidon kehittämisellä ja kouluttamisella.


”Arvolupauksemme on ”Luottamuksesi arvoinen”. Haluamme toimia sen mukaisesti koko palveluketjun mitalta, aina taksin tilaushetkestä perille pääsemiseen.”


Taksi Helsinki Oy

  • Taksi Helsingin kyydin voi tilata puhelinsoitolla numerosta 0100 0700, tai Taksi Helsinki -sovelluksella.

  • Sovellus on saatavilla Android ja iPhone-puhelimille.

  • Taksi Helsinki on perustettu vuonna 1989, ja sen omistavat noin 800 helsinkiläistä taksiyrittäjää sekä Helsingin Taksiautoilijat ry.

  • Taksi Helsingillä on ympärivuorokautinen palvelukeskus, joka palvelee numerossa 0100 0700.

bottom of page