top of page

Talvinen Tahko– Unohtumaton yhdistelmä seikkailua, sporttia ja nautiskelua


Tahko on kaikille tuttu matkailukeskus ja tunnettu erityisesti huippuunsa hoidetusta rinteistä. Mutta tiesitkö, että Tahko tarjoaa koettavaksi yli kaksikymmentä muutakin elämyksellistä talvilajia?


Helppo mennä, haikea lähteä

Ainutlaatuisen runsas valikoima aktiviteetteja, leppoisat lomatekemiset, kutkuttavat käyntikohteet ja tapahtumat urheilusta viihteen eri vivahteisiin tekevät Tahkosta yhden maamme suosituimmista matkailukeskuksista, jossa viihtyvät niin perheet, ystäväporukat kuin yritysvieraatkin. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahkolle pääsee helposti autolla, junalla sekä lentäen mistä päin Suomea tahansa.


Talviseikkailijoille

Talviaamujen auringonnousut, huippubileiden vauhdittama hauskanpito, leppoisa lomatunnelma ja metsän keskeltä kohoavat jylhät rinteet ovat kutsuneet seikkailijoita luokseen vuosikymmenten ajan. Tahkolla seikkailevat sujuvasti sinkut, perheet, kaveriporukat ja karvakamut, eikä parhaiden palvelujen äärellä tylsistymisestä ole tietoakaan.


Sporttaajille ja ikiliikkujille

24 rinnettä, talvipyöräilybaanat, luistavat ladut, retkeilyreitit, eläinpuisto ja kymmenet muut aktiviteetit pitävät vauhdin yllä koko loman ajan. Tahkon ainutlaatuisen laajasta aktiviteettivalikoimasta löytyy uutta tekemistä vaikka joka päivä, ja kaikki on nautittavissa spontaanisti oman lomafiiliksen mukaan.


Nautiskelijoille ja löhöilijöille

Akkujen lataamisen varmistavat loman mukavin majoitus, tasokkaat ravintolat ja Tahkon lukemattomat rentoutumismahdollisuudet. Luontonautiskelun lisäksi mieltä ja kehoa hellivät kylpylä, spa-hoidot, paikallisista ruoka-aineista valmistetut herkut sekä makoisat unet, joihin matkailija voi vaipua hotellissa tai mökkimajoituksessa juuri makunsa mukaan.


Poikkea päiväretkelle kulturelliin Kuopioon

Kuopio, tuo Järvi-Suomen sykkivä sydän, on suuri kaupunki pienessä koossa ja siksi täydellinen tahkoilijan päiväretkikohde. Tahkolta Kuopion keskustaan hurauttaa omalla autolla alle tunnissa ja perillä talvilomailijaa odottavat iloiset ihmiset, värikäs kulttuuri, lukemattomat käyntikohteet ja olemisen vapaus. Kaupungin ympärille avautuva järvimaisema on kokemisen arvoinen sydäntalvellakin. Erityisen kaunis se on Puijon tornista katsottuna, kun jylhät metsät ja järvet esittelevät talvista taikaansa lumihuntuun verhoutuneena. Kauppatoria kehystävä keskusta-alue taas on juuri kompaktin kokoinen kävellen koettavaksi. Päiväretkellä kannattaa kuitenkin piipahtaa myös muista kaupunginosista löytyvissä kulttuuri-, liikunta- ja luontokohteissa, joihin pääsee oman auton lisäksi helposti bussilla.


www.kuopiotahko.fi


Talven top5 tahkoilut

  1. Näköalan laajennus Panorama -ravintolassa

  2. Temput reileissä, bokseissa ja muissa obstaakkeleissa

  3. Metsäkylpy Mäkiaution rotkolla

  4. Turpaterapia Tahko Farmilla

  5. Talvipyöräily Tarpisenmäelle ja takaisin

www.tahko.combottom of page