top of page

Teollisuuden instrumentointi- ja anturivalmistaja kehittää palveluliiketoimintaansa Suomessa


"Haluamme kehittää kokonaisvaltaisesti palveluliiketoimintaamme Suomessa, osana isompaa konsernistrategiaa. Tavoitteenamme on ottaa koko kalibrointi- ja huoltoliiketoiminta haltuun ja myydä sitä palveluna yrityksille. Asiakkaiden ei tarvitse investoida näihin laitteisiin eikä henkilökuntaan, vaan he voivat ostaa kaiken meiltä palveluna", WIKA Finland Oy:n toimitusjohtaja Tapio Moisio toteaa.


WIKA Finland Oy:llä on vahva kokemus teollisuuden instrumentoinnissa komponentti- ja anturitoimittajana. Uuden konsernistrategian mukaisesti saksalaistaustaisen WIKA-konsernin Suomen tytäryhtiö liitti yrityskaupalla konserniin kalibrointi- ja asiantuntijapalveluita sekä mittalaitteiden huoltopalveluita tarjoavan Ircal Oy:n. Osana konsernia Ircal jatkaa omana yrityksenä akkreditoitujen kalibrointipalvelujen tarjoamista.


"Uusi omistusjärjestely nopeuttaa kattavan palveluverkoston ja kalibrointipalvelujemme kehittämistä. Asiakkaat haluavat ennaltaehkäisevää kunnossapitoa ja data-analyysiä, ja kaupan myötä tulemme askelen lähemmäksi palveluntoiminnan kokonaisratkaisua asennuksineen ja huoltoineen", WIKA Finland Oy:n toimitusjohtaja Tapio Moisio toteaa.


Saksalaistaustainen WIKA-konserni on johtava globaali toimija paineen ja lämpötilan mittauksessa sekä vahva toimija myös pinnakorkeuden- ja virtauksen mittauksessa sekä kalibrointiteknologiassa.


Kalibrointi ja huolto kokonaispalveluna


WIKA Finlandin osaavalla henkilökunnalla on yli 25 vuoden kokemus teollisuuden instrumentoinnista, johon liitetään nyt palvelut. Asiakkaat edustavat useita eri teollisuudenaloja aina sähkövoimasta kemianteollisuuteen. Yritys myy, jakelee, huoltaa ja korjaa painemittareita, -lähettimiä, -välittimiä, ja kytkimiä, sekä lämpötilamittareita, termopareja, suojataskuja ja erilaisia pinnankorkeuden- ja virtauksenmittauslaitteita.


"Näimme Ircalissa hyvän aihion, jossa on valmis organisaatio, akkreditoinnit, prosessit ja laatu kunnossa. Voimme kehittää niitä lisää omalla osaamisellamme, eli tuoda paine- ja virtaus- ja kosteusosaamista, jolloin saamme muodostettua hyvän kokonaisuuden. Uuteen palveluliiketoimintaan sisältyvät nyt kalibrointipalvelut eli kalibroimme teollisuuden paineantureita, lähettimiä, mittareita, lämpötila-antureita, virtauslaitteita. Teemme myös vuosikalibrointeja ulkoistettuna palveluna", Moisio kertoo.


Kalibrointi on oma kapea erikoisalueensa, jossa yritysten ei kannata pitää yhtä ihmistä palkkalistoillaan, jos tarve ei ole jokapäiväistä. Ircal pystyy toimittamaan tämän kokonaispalvelun.


Yleinen palveluntarjoaja kaikille merkeille


WIKA Finland haluaa olla omien tuotteidensa lisäksi yleinen palveluntarjoaja Ircal Oy:n kautta.


"Voimme hoitaa ulkoistuspalveluna kaikki asiakkaiden instrumentit, ei vain omiamme. Teemme myös painevälitinkorjauksia. Lämpötilapuolella tarjoamme asennuspalveluja esimerkiksi monimutkaisemmissa lämpötilamittauksissa", Moisio kertoo.


Konserni voi toimia alihankkijana myös suurille teollisuusyrityksille.


"Tarjoamme konsultointia ja co-engineering-palveluja laitevalmistajille yhdessä asiakkaan tuotekehityksen kanssa. Esimerkiksi anturi voidaan integroida johonkin laitteeseen modifikaationa", Moisio toteaa.


Lisätietoja:

https://www.wika.fi/

https://ircal.com/


bottom of page