top of page

Umicoren laajennus luo merkittävän määrän uusia työpaikkoja Kokkolaan


Kansainvälinen koboltin jalostaja ja akkumateriaalien valmistaja Umicore laajentaa toimintaansa Kokkolassa seuraavien vuosien aikana. Hydrometallurgian edelläkävijä luo alueelle satoja uusia työpaikkoja.


Umicore Finland on Umicorekonsernin Kokkolassa toimiva tytäryhtiö, jonka toiminta Suomessa keskittyy koboltin jalostustoimintaan sekä akkumateriaaliprekursoreiden valmistukseen. Konserni rakentaa eurooppalaista toimitusketjua, joka sisältää metallien jalostusta ja jatkojalostuksen aina katodimateriaaleiksi asti.


"Tuotteet päätyvät lopulta sähköautoteollisuuden käyttöön, loppuasiakkainamme ovat lähes kaikki maailman suurimmat autovalmistajat."
”Tuotteet päätyvät lopulta sähköautoteollisuuden käyttöön, loppuasiakkainamme ovat lähes kaikki maailman suurimmat autovalmistajat”, taustoittaa toimitusjohtaja Heikki Pihlaja.


Jalostuskapasiteetin on tarkoitus kasvaa 16 000 kobolttitonnista aina 21 000 tonniin, ja akkumateriaaliprekursorin valmistuskapasiteetin viisinkertaistua. Juuri jätetyssä ympäristölupahakemuksessa ei haeta korkeampia päästörajoja, sillä teknologian jatkuva kehittyminen pitää päästöt kurissa. Yrityksen arvoihin kuuluu ympäristön ja ihmisten kunnioitus sekä turvallisuus ja sosiaaliset arvot.


Vakaa, arvostettu työnantaja

Kemianteollisuuslaitos tarjoaa paljon mielenkiintoisia tehtäviä sekä uravaihtoehtoja eri alojen osaajille, diplomi-insinööreille, kemisteille ja ekonomeille. Työympäristö on siisti, viihtyvyys korkeaa, palkkaus kilpailukykyistä, asiantuntemus on pitkien urien ansiosta vahvaa ja lisäksi Umicore on tunnettu vakaana työnantajana niin nousu- kuin matalasuhdanteissa. Tällä hetkellä yrityksen leivissä on Suomessa reilut 350 henkeä. Laajennuksen myötä rekrytointiprofiileissa tulee olemaan prosessinhoitajia, laborantteja ja kunnossapitorooleja sekä toimihenkilöpuolella kemian, prosessitekniikan ja mekaniikan henkilöstöä.


”Henkilöstötarve tulee olemaan useita satoja henkilöitä, joista noin puolet on suorittavaa työvoimaa ja puolet asiantuntijoita ja työnjohtoa”, Pihlaja tiivistää.


https://www.umicore.com/en/


bottom of page