top of page

Veho haluaa olla autoalan vastuullisuuden suunnannäyttäjäVeho ja sen edustama Mercedes-Benz tunnetaan vahvasti sähköautoiluun panostavina toimijoina. Vastuullisuus on Veholle kuitenkin myös paljon enemmän kuin vihreää liikkuvuutta ja kattaa esimerkiksi työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden sekä energiansäästön.


Veholla on kunnianhimoinen vastuullisuusstrategia, joka sisältää niin ympäristöön, henkilöstöön kuin yritysvastuuseen liittyviä teemoja. Yritys julkaisi viime vuonna ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa ohjaamaan toimintaa.


"Raportti antaa raamit myös monille asioille, joita olemme tehneet jo pidempään", aloittaa Vehon Head of Sustainability Lia Samuelsson.


Merkittävimpänä yksittäisenä tavoitteena Veho pyrkii olemaan hiilineutraali Suomen omien toimintojen osalta vuonna 2023 ja koko konsernin osalta vuonna 2025.


"Koemme, että ympäristöön liittyvät asiat ovat niitä, joilla on eniten kiire. Asia on tärkeä myös omistajillemme, asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme, joista monien tulee itse raportoida eteenpäin omasta vastuullisuustoiminnastaan", Samuelsson jatkaa.


Hiilineutraaliustavoitetta varten Veho on luonut hiilijalanjälkianalyysiin pohjautuvan tiekartan vähennystavoitteineen. Yhtenä osa-alueena hiilenvähentämistalkoita ovat kiinteistöt, joissa kaikkialla käytetään vihreää sähköä, Suomessa myös kaukolämpöä. Myös aurinkopaneeli-investointeja tehdään jatkuvasti.


"Saamme enenevissä määrin pidettyä yllä toimintoja aurinkoenergialla ja esimerkiksi sähköautoja lataamalla varmistamme, että energia ei mene hukkaan", mainitsee Vehon Suomen liiketoimintojen johtaja Kari Halonen.


Henkilöstön ideat hyötykäyttöön


Veholla koetaan tärkeäksi, että työntekijät pääsevät ideoimaan ja ottamaan osaa vastuullisuuden kehittämiseen. Viime vuonna toimipisteiden kesken kilpailtiin energian kulutuksen vähentämiseen tähtäävillä ideoilla. Ajatuksia jalkautettiin toimipisteiden välillä ja niistä parhaat palkittiin työhyvinvointirahalla.


Henkilökunnalle näkyvät myös konsernin panostukset työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen. Työhyvinvointia mitataan Great Place to Work -tutkimuksen avulla ja konserni on saanut sen myöntämän sertifikaatin kaikilla markkina-alueillaan.


"Suomen osalta olemme jo vuosia tutustuneet kyselytuloksiin ja sopineet kehityskohteet yhdessä henkilöstön kanssa.


Työhyvinvoinnin parantamisessa ei ole oikotietä onneen, vaan se vaatii yhteistyötä ja asioiden muuttamista", Halonen toteaa.


Sähköautoilun edelläkävijä


Vehon päämies Mercedes-Benz investoi rohkeasti sähköautoiluun ja hiilineutraaliin toimintaan. Eurooppalaisten henkilöautotehtaiden osalta yritys on hiilineutraali vuodesta 2022 lähtien.


Vehon myymistä henkilöautoista 85 prosenttia on jo ladattavia. Työsuhdeautot vaihdetaan vahvasti ladattaviin autoihin kuluvan vuoden aikana. Veho kannustaa omaa henkilöstöä siirtymään sähköautoihin tukemalla kotilatauspisteiden asennusta ja lataustuella.


"Yhä useamman kuluttajan ja yhtiön vastuullisuustietoisuus lisääntyy ja tulemme myös näkemään paljon uusia innovaatioita. Uskomme, että teknologisen kehityksen myötä ympäristöystävällisyys ja hyvinvointi eivät ole keskenään ristiriidassa", Halonen kiteyttää.


www.veho.fi

bottom of page