top of page

VR TRANSPOINTILLA ON JOUSTAVAT RATKAISUT MAANTIEKULJETUKSIIN


Muokkautuva kalusto, suurten kokonaisuuksien hallinta ja maanlaajuinen kumppaniverkosto. Näillä elementeillä VR Transpoint hoitaa asiakkaidensa isotkin logistiikkatarpeet.


Tuotamme asiakkaidemme toimitusketjuihin logistiikkapalveluita, jotka pitävät sisällään kuljetukset, käsittelyt ja mahdollisten välivarastointien suunnittelun ja toteutuksen. Meiltä saa myös riskikartoitukset ja turvallisuuskoulutukset, koulutukset purkuihin, lastauksiin ja kaluston käyttöön sekä kattavan toiminta- ja ympäristöraportoinnin kehitysohjelmineen”, kertoo VR Transpointin maantielogistiikan johtaja Tommi Välimäki.


VR Transpoint operoi niin Suomen sisäiset kuin Suomeen tulevat ja sieltä lähtevät kuljetukset sekä kiertotalouden logistiikan myös Skandinaviassa ja Baltiassa. Se pystyy tarjoamaan asiakkaille kattavan kokonaisuuden integroitumalla asiakkaan järjestelmiin ja ottamalla vastuun vaikkapa asiakkaan lähettämötoiminnoista. Kaikki tämä vapauttaa asiakasyrityksen keskittymään ydintoimintaansa.


Kalusto on suunnattu ensisijaisesti teollisuuden, mutta myös kaupan logistiikan tarpeisiin.


”Kalustomme soveltuu erityisesti massatavaran kuljetuksiin sekä täysillä että osakuormilla. Kappaletavarakuljetuksia voimme järjestää kumppaniverkostomme kautta.”


VR Transpoint suunnittelee logistiikan kokonaisuudet yhdessä asiakkaan kanssa siten, että toiminnassa optimoidaan kaluston koko ja kantavuus sekä huomioidaan turvallisuusnäkökulmat.


”Meillä on useissa kohteissa spesifisti tuotteelle ja tarvittavaan liikenteeseen rakennettu kalusto. Räätälöityjä ratkaisuja on tehty niin kaivosteollisuuden tarpeisiin kuin erityispitkille tai erityisen painaville tuotteille. Olemme Suomen suurin itsenäinen logistiikkapalveluiden tuottaja myös kierrätysjakeisiin soveltuvassa lava- ja konttikalustossa.”


Iso toimija valtakunnallisesti ja paikallisesti

VR Transpoint on Suomen suurin itsenäinen toimija täyskuormalogistiikassa. Laaja ja tehokas palvelukokonaisuus syntyy yli sadan kuljetuskumppaniyrityksen verkostosta.


”Koordinoimme paikallista ja yrittäjähenkistä vahvaa osaamista ja yhdistämme parhaat tekijät toimivimpiin kalustoratkaisuihin. Tästä syntyy asiakkaille parasta palvelua”, Välimäki sanoo.


Laajan verkoston myötä tavaravirtoja pystytään yhdistelemään ja mukautumaan suuriinkin volyymivaihteluihin. Palveluiden tuottamiseen tarvitaan jatkossakin sopimusliikennöitsijöitä.


”Vaikka olemme valtakunnallisesti suuri, voimme kumppaniemme kautta tarjota ratkaisuja myös paikallisiin tarpeisiin. Kumppaniyritykset saavat kauttamme pääsyn sellaisiin kuljetuksiin, mihin yksittäisen yrityksen rahkeet eivät riittäisi. He saavat meiltä myös kattavat laatu- ja turvallisuusprosessit sekä mahdollisuuden erilaisiin koulutuksiin.”


VR Transpoint toimii vastuullisesti kumppaniensa suuntaan, ja samaa edellytetään myös kumppaneilta.


”Toimintamallimme perustuu pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja yhdessä kehittämiseen. Me haluamme kumppaneiltamme kykyä ja asennetta. Meille taas on tärkeää, että he ovat tyytyväisiä ja voivat kaikin puolin hyvin.”


https://www.vr.fi/en

bottom of page