top of page

WASALINE KULJETTAA VIENTITEOLLISUUDEN TUOTTEET MAAILMALLE


Aurora Botnia on suunniteltu Merenkurkun haastaviin jääolosuhteisiin.

Uuden aluksen lisääntynyt rahtikapasiteetti ja tiheä aikataulu ovat tehneet Vaasa-Uumaja-reitistä houkuttelevan vaihtoehdon vientiteollisuudelle.


Wasalinen uusi matkustajaautolautta Aurora Botnia on saanut Vaasan ja Uumajan välisen reitin ennätyskasvuun. Elokuussa 2021 neitsytmatkansa tehnyt alus kuljetti ensimmäisen vuotensa aikana 250 000 matkustajaa, 50 000 henkilöautoa ja 22 000 rahtiyksikköä. Palaute niin matkustajilta kuin rahtiliikenteeltä on ollut erittäin positiivista ja lastentaudit harvassa.


Katseet kohti länttä

Pohjois-Ruotsissa on meneillään useita suomalaiselle teollisuudelle ja kuljetusalalle mielenkiintoisia hankkeita. Uumajan satamassa on tehty valtavia investointeja muun muassa terminaaleihin, rataan ja intermodaalisiin kuljetuksiin. Yhä useampi tavara lähteekin satamasta sähköistetyillä raiteilla kohti etelää, esimerkiksi Göteborgin satamaan. Uumajasta pohjoiseen liikennettä vilkastuttavat suunnitteilla olevat akkutehtaat ja isot infrahankkeet.


Uumajan kasvavassa logistiikkahubissa Wasaline on keskeinen toimija jopa 24 viikoittaisella vuorollaan. Aikataulu on sovitettu rahtiliikennettä palvelevaksi ja merimatka kestää vain nelisen tuntia. Kuljetusten hiilijalanjälki, jolla on yhä suurempi merkitys kuljetustavan valinnassa, on Aurora Botnialla saatu painettua kiitettävän alas.


”Kesäkuukausina CO2-päästöt olivat vain noin 10 kg kuljetettua tonnia kohden”, Wasalinen rahtijohtaja Tony Ehrs kertoo.


Uusi laiva ja satamaan tehdyt investoinnit näkyvät Vaasassa rahtimäärien kasvuna.

Ympäristöystävällinen ja viihtyisä alus

Pyrkimys energiatehokkuuteen ohjasi Rauman telakalla rakennetun Aurora Botnian suunnittelua kaikin tavoin. Wärtsilä 31DF -moottoreissa voidaan käyttää nesteytettyä maa- tai biokaasua, satamissa liikutaan akkujen voimin ja energiankulutusta optimoidaan jatkuvasti yhteistyössä laitevalmistajien kanssa. Avainlippu-tunnuksen saanut alus täyttää vuodelle 2030 asetetut kansainväliset päästötavoitteet jo nyt.


Matkustajatiloissa energiatehokkuus ja ekologisuus näkyvät mm. älykkäästi ohjatussa valaistuksessa ja ilmanvaihdossa sekä runsaassa kierrätysmateriaalien käytössä. Rahtiliikenne on erittäin tärkeää Vaasa-Uumaja-reitin elinvoimaisuudelle, joten kuljettajista pidetään hyvää huolta:


”Automaattisen check-in-prosessin ansiosta kuljettajat voivat ajaa satamaan milloin haluavat ja aloittaa lepoajan autoissaan. Laivalla jokaiselle kuskille on oma hytti ja mahdollisuus syödä hyvin buffetissa”, Ehrs kertoo.

1500 kaistametriä

24 viikoittaista vuoroa

10 kg CO2-päästöjä/tonni
https://www.wasaline.com/fi/

bottom of page