top of page

WI-FI 7 ON RANTAUTUNUT SUOMALAISKOTEIHINLaajakaistan nopeudet ovat menossa kohti valokuidulla toteutettavia ultranopeuksia ja gigabitin yhteydestä on muodostunut jo uusi normi. Useimmat loppukäyttäjien laitteet liitetään internettiin langattomasti, mutta aikaisemmin ultranopeiden laajakaistanopeuksien tukeminen langattomasti on ollut mahdollista vain rajoitetusti.


Ratkaisu ongelmaan on laadukkaat WiFi -järjestelmät. Lounea ja TP-Link ovat tuoneet Suomen markkinoille Wi-Fi 7 langattoman järjestelmän, joka tulee mahdollistamaan todelliset monigigabittiset langattomat verkot myös kotiympäristöissä.


”Toimme ultranopean 10 gigan palvelun kotiasiakasmarkkinoille jo vuonna 2021. Silloin sopivista teknologioista huippunopeuksien hyödyntämiseen langattomasti oli selkeä puute. Nyt Wi-Fi 7:n ansiosta on gigabittien langaton verkko saatavilla kaikkialle kotona", kertoo Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni.


”TP-Linkin tavoitteena on parantaa verkkokokemusta. Olemme maailman ensimmäinen toimittaja, joka on julkaissut täydellisen kodin ja yrityksen Wi-Fi 7 -järjestelmän. Ylpeänä yhdessä Lounean kanssa olemme tuoneet järjestelmän nyt tarjolle Suomeen. Wi-Fi 7 avaa meille äärettömän paljon uusia mahdollisuuksia mitä mielikuvituksellisempiin käyttökohteisiin kuten 4K/8K-videot, viiveettömät virtuaalikokoukset ja pelaaminen, suuret määrät älykotilaitteita ja niin edelleen”, kertoo Jaakko Koski-Lammi TP-Linkiltä.


Wi-Fi 7 on nopea ja käyttövarma


Wi-Fi 7 on noin 5 kertaa nopeampi kuin Wi-Fi 6 ja kiihdyttää tiedonsiirtonopeuden jopa 46 Gbps:iin. Wi-Fi 7 toimii kaikilla kolmella taajuudella (2,4 GHz, 5 GHz ja 6 GHz) hyödyntäen taajuusresurssit täysimääräisesti. WiFi 6 toteutettiin vastauksena kasvavaan laitteiden määrään, mutta WiFi 7:n tavoitteena on tarjota äärimmäinen suorituskyky ja nopeudet jokaiselle laitteelle. Niille, jotka tuskailevat jatkuvan puskuroinnin, viiveen tai ruuhkautumisen kanssa, WiFi 7 -reititin on paras valinta.


Taaksepäin yhteensopivuuden ansiosta WiFi 7 -reititin tukee myös nykyisiä kodin langattomia WiFi 5 ja Wi-Fi 6 laitteita. TP-Link on lisäksi kehittänyt ainutlaatuisen teknologian (MLO+), joka mahdollistaa sekä langattoman että langallisen yhteyden yhtäaikaisen käytön tukiasemille.


"Tämä uusi teknologia on uraauurtavaa ja on huikeaa olla mukana tässä Lounean kanssa ", toteaa Koski-Lammi.


"Olemme innoissamme voidessamme julkaista kotiasiakkaillemme nämä huippuluokan Wi-Fi 7 -tuotteet TP-Linkiltä täydentämään ultranopean kuitulaajakaistan tarjontaamme", Päärni sanoo.


TP-Link BE85 Wi-Fi 7


BE85 on TP-Linkin ensimmäinen Euroopassa lanseerattu mesh-reititin. Laite kuuluu Deco-perheeseen, joka on GFK:n tietojen mukaan markkinaosuudeltaan ykkönen Pohjoismaissa.


BE85 mahdollistaa kolme samanaikaisesti käytössä olevaa siirtokaistaa kolmella eri taajuudella, jonka johdosta enimmäiskapasiteetti on huikeat 19 Gbps. Laitteessa on yksi SFP+ 10G WAN/LAN-yhdistelmäportti, yksi 10G WAN/ LAN-portti ja kaksi 2,5G LAN-porttia, jotka mahdollistavat yli 200 laitetta.


Valokuidun potentiaali on ällistyttävä


Lounean täysin kotimainen valokuituliittymä on entistä useamman suomalaisen valinta kodin ja yrityksen ensisijaiseksi tietoliikenneyhteydeksi. Lounean valokuituverkko yltää jo yli 160 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli 400 000 suomalaista. Valokuituverkkojen rakentaminen on ollut Lounean strateginen valinta vuodesta 2007 alkaen, jolloin Lounea aloitti voimakkaan panostuksen valokuituverkon rakentamiseen. Tähän mennessä Lounea on investoinut valokuituinfraan valtakunnallisesti yli 170 miljoonaa euroa ja Lounean valokuitupalvelut ovat käytössä jo 40 kunnassa.


Lounealla rakennetaan todellisia tulevaisuusvarmoja verkkoja. Osoituksena valokuidun ylivertaisuudesta Lounea aloittaa 40 gigan kodin yhteyksien toimitukset vielä tämän vuoden aikana.


‘’Emme ole lähelläkään vielä itse valokuidun maksimisuorituskykyä, joka on vähintään satoja tuhansia kertoja suurempi’’, Päärni kertoo.


Laitepäivityksien avulla kerran kotiin tai yritykseen rakennetun valokuituyhteyden teho voidaan kiihdyttää uusiin nopeuksiin yhä uudelleen ja uudelleen.


Tilaa TP-LINK BE85

osoitteesta Lounealta,

LOUNEA.FI/WIFI7.


LISÄTIEDOT:

Lounea

Riku Päärni

Teknologiajohtaja

+358 447733741

riku.paarni@lounea.fi


TP-Link

Jaakko Koski-Lammi

Senior Channel

Sales Manager

+358 400 142 350

jaakko.koskilammi@tp-link.combottom of page