top of page

Yksinkertainen ratkaisu toi selkeyttä suunnitteluun


Lattakaapelointi mahdollistaa latauslaitteiden jälkiasennuksen tarpeen tullen.

Sähköautojen yleistyessä lisääntyy taloyhtiöiden tarve latauspisteiden järjestämiseen asukkaille. Järjestelmä olisi hyvä tehdä mahdollisimman helposti muokattavaksi. Näin taloyhtiö varmistaa osaltaan asukkaiden arjen toimivuuden nyt ja tulevaisuudessa.


Sähköautojen latauspisteet olivat mukana myös As Oy Porin Karhunpesän suunnittelussa. Porissa valmistuneen uuden asuinkerrostalon toiminnot tukevat mahdollisimman sujuvaa arkea asukkailleen. Kiinteistön autopaikat sijaitsevat parkkihallissa, jossa sähkö tuodaan latauspisteille joustavasti Wagon lattakaapelijärjestelmällä. Asennustavaltaan taipuisa lattakaapelointi toteutetaan suorin linjavedoin, joka on yksinkertainen ratkaisu ja tuo selkeyttä suunnitteluun.


Wagon lattakaapelointi valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi As Oy Porin Karhunpesässä. Pasi Lammi Etteplan Oy:ltä toimi kohteen sähkösuunnittelijana ja kohtasi Wagon järjestelmän nyt ensimmäistä kertaa. "Ensivaikutelma oli varsin positiivinen. Teknisen toteutuksen suunnittelu oli helppoa, kun mitoitusperiaatteet saatiin tilaajan kanssa sovittua. Kaapeloinnin osalta ei tarvinnut erikseen suunnitella kiertoreittejä, kannatinsiltoja tai katkaisuja."


ETUNA LATAUSLAITTEIDEN HELPPO JÄLKIASENNUS


Wagon lattakaapelointijärjestelmä mahdollisti kohteessa latauspisteiden vapaan liittämisen juuri haluttuun kohtaan. Järjestelmän keskeisenä etuna on se, että jatkossa latauslaitteita voidaan helposti lisätä aina tarpeen mukaan. Lisäksi Wagon lattakaapelijärjestelmä on yhteensopiva eri valmistajien latauslaitteiden kanssa.


SUUNNITTELUN JA ASENNUKSEN EDUT

  • Sähkösuunnittelu on selkeää

  • Latausvalmiuden asentaminen on helppoa ja kustannustehokasta sekä taloyhtiölle että osakkaalle

  • Latauspisteiden lisääminen jälkikäteen on vaivatonta

  • Syöttötehoja helppo lisätä myöhemmin (koskematta ensikaapelointiin)


TALOYHTIÖN JA OSAKKAAN EDUT

  • Selkeä kustannusten jako taloyhtiön, osakkaan tai asukkaan välillä

  • Kun valmius tehdään kaikille parkkipaikoille, jokainen saa pitää oman ruutunsa

  • Osakas saa kotitalousvähennystä latauslaitteen asennustyöstä

  • Taloyhtiö voi hakea ARA:n tukea hankkeelle


SUORAT ASENNUSREITIT AHTAISTAKIN PAIKOISTA


Kohteen sähköurakoinnista vastannut Arto Hakola Insinööritoimisto Unto Rantanen Oy:stä oli myös erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Wagon kanssa. "Saatiin erinomaista palvelua sekä tukea projektiin Wagolta. Lähetyksen mukana saapuneiden selkeiden ohjeiden myötä päästiin nopeasti asentamaan. Kiinnikkeille propattiin alustaan paikat sopivin etäisyyksin ja näihin lattakaapeli asennettiin kiinni. Asennuskohdat saatiin valittua paikan päällä siten, että putkilinjoja, tolppia tai muitakaan kulmia ei tarvinnut kiertää. Asennuksen valmistuttua työmaalla oltiin tyytyväisiä Wagon järjestelmään. Työ sujui helposti ja valmistui suunnitellun aikataulun mukaisesti”, kertoo Hakola.


WAGO Lattakaapelijärjestelmä on helppo, vaivaton ja joustava ratkaisu sähköauton latausvalmiuden järjestämiseen taloyhtiössä – oli kyseessä sitten sähköauton lataus kerrostalossa tai rivitalossa.


WAGO Finland Oy • www.wago.com/fi

myynti@wago.com • 09-7744 060bottom of page