top of page

Ylva ratkaisee kiinteistönomistajien kulunhallintahaasteita mobiiliavauksellaKiinteistöjen hallinta on monimutkaista kun on useita rakennuksia, joita käyttävät useat eri käyttäjäryhmät usein ristiin rastiin. Käyttäjäryhmät voivat olla mitä tahansa asukkaista aina satunnaisiin vierailijoihin. Kuinka pitää hallinnassa kulunvalvonta niin, että se olisi turvallista ja samaan aikaan joustavaa?


YLVA on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys. Sen omistuksessa on Helsingin keskustassa useita ikonisia kiinteistöjä kuten Vanha ja Uusi ylioppilastalo sekä Leppäsuolla Kampin kupeessa sijaitsevat Domus Academican opiskelija-asuntolat.


Kiinteistönomistajan haaste 1:

Yhteiskäyttötilat kiinteistössä asuville


Leppäsuolla sijaitsevassa kokonaisuudessa on kolme asuntolarakennusta. Lisäksi siinä on liiketiloja yrityksille, luentosaleja, kuntosali, pyykkitupa, yhteiskäyttötiloja sekä parkkihalli, jota vuokraa läheinen Aalto Executive Education.


Perinteiset avain- ja kulunhallintajärjestelmät taipuvat huonosti tämän kaltaiseen ympäristöön. Avainten hallinta on vaikeaa ja hankalaa, koska turvallisuuden ylläpitämiseksi lukkoja pitää sarjoittaa jatkuvasti. Ovikoodien käyttökään ei ole ongelmatonta ja ne ovat myös turvattomia.


“Kellari, sauna ja pesutupa ovat yhteiskäytössä. Aiemmin käytimme pin-lukijoita näissä tiloissa mutta se on poistettu väärinkäyttöjen takia”, tilannetta avaa kiinteistöpäällikkö Markus Thomé.


Kiinteistönomistajan haaste 2:

Kiinteistöjen vuokralaiset


Toinen tärkeä käyttäjäryhmä kiinteistölle on ulkopuoliset vuokralaiset, esimerkiksi kuntosalin ja bänditilojen vuokraajat.


“Esimerkiksi kuntosalilla on asiakkaita noin 3000 sekä valmentajat. Bänditiloilla on tarve pystyä nopeasti varaamaan tila. Tilojen nykyinen kulunvalvonta on tullut elinkaarensa päähän ja aikojen saatossa mennyt sekavaksi”, Thomé kertoo.Pesutupa, yhteiskäyttötila, autohalli, kuntosali – check


Bitwards on ratkaissut Ylvalle yllä mainittuja haasteita. Näin Thomé kertoo kokemuksista:


“Sovellus on helppo käyttää ja hallinnointi helpottui huomattavasti. Väärinkäyttötapaukset ovat vähentyneet ja turvallisuus sitä kautta parantunut!


Asukkaiden yhteisessä vierasasunnossa on mobiiliavain käytössä. On tosi kätevää kun ei tarvitse perjantai-iltana luovutella avaimia kenellekään, vaan avausoikeus siirtyy suoraan käyttäjän sovellukseen ja on voimassa sovitun ajan.”


Mobiiliavain on otettu käyttöön myös kuntosalitilojen valmentajille. He ovat olleet todella tyytyväisiä sovellukseen ja ottavat seuraavaksi hallintaansa tiloihin kulun kokonaan kuntosalille.


“Yksi käytännön esimerkki arjen helpottumisesta on, että tälläkin hetkellä meillä on alkamassa kuukauden kestävä remontti ja pystyin luomaan remonttimiehille oikeudet remontin ajaksi esim. autohalliin. Miten helppoa! Avaimet eivät enää vahingossakaan häviä urakoitsijoiden taskuihin!” iloitsee Thomé.


Kenelle suosittelisit Bitwardsin mobiiliavaus-ratkaisua, Markus Thomé?

  • Uudet kohteet – kannattaa harkita, lähtisikö rakentamaan koko kulunvalvonnan mobiiliavaus-pohjalle

  • Kaikki kiinteistöt, joissa on tarve uusia lukitus tai kulunvalvonta tulossa elinkaaren päähän tai joissa halutaan kehittää mobiiliavausta.

  • Tiloihin, joiden käyttäjien kulkuoikeuksia halutaan kontrolloida ajan ja tilanteen mukaan reaaliaikaisesti.

www.bitwards.fi


bottom of page